Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Scholz για τη δεύτερη επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία - Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της

Γερμανία: Ο Scholz για τη δεύτερη επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία - Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ και θα συνεχίσει έτσι τις μελλοντικές δεκαετίες, σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
Σχετικά Άρθρα
H Ευρώπη χρειάζεται να ενισχύσει την άμυνά της και να διασφαλίσει ότι μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση από το εξωτερικό, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz με αφορμή την δεύτερη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Αποτροπή, αμυντική ετοιμότητα – Γνωρίζω ότι αυτές είναι λέξεις που δεν συνηθίζεται να προέρχονται από έναν Γερμανό καγκελάριο. Λέξεις που εμείς στη Γερμανία δεν έχουμε χρησιμοποιήσει για πολύ καιρό, που έχουν σχεδόν ξεχαστεί», πρόσθεσε σε ένα podcast του.
«Αλλά αυτές οι λέξεις αντιπροσωπεύουν ένα πολύ σημαντικό καθήκον: μαζί με τους συμμάχους μας, πρέπει να είμαστε τόσο ισχυροί που κανένας να μην τολμά να μας επιτεθεί», υπογράμμισε.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ και θα συνεχίσει να επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο του NATO τις μελλοντικές δεκαετίες, σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
Η Γερμανία έχει επίσης συνομιλίες με τους συμμάχους της, τη Γαλλία και τη Βρετανία, για την ανάπτυξη όπλων ακριβείας και αποστάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η στρατηγική της αποτροπής εξακολουθεί να είναι αιχμής.
Ο Scholz αναφέρθηκε επίσης στον ειδικό στρατιωτικό προϋπολογισμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ της χώρας του, ο οποίος καταρτίστηκε μερικές ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.
Παράλληλα με αφορμή τη δεύτερη επέτειο σήμερα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Αφήστε ελεύθερα τα παιδιά από την Ουκρανία. Αποσύρετε τα στρατεύματά σας. Τερματίστε αυτόν τον πόλεμο. Τότε θα υπάρξει ειρήνη αύριο. Και όλος ο κόσμος θα μπορέσει επιτέλους να αναπνεύσει ξανά», ανέφερε σε σχόλιό της που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατηγόρησε επίσης τον Putin για πόθο για κατάκτηση και έλλειψη προθυμίας για ειρήνευση.
«Όσο σοκαριστικό και να είναι: ο Putin δεν θέλει διαπραγματεύσεις. Δεν θέλει ειρήνη –θέλει κατακτήσεις. Ο ίδιος το λέει», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης