Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Φωτιά σε εργοστάσιο χάλυβα από επίθεση ουκρανικών drones στο Lipetsk

Ρωσία: Φωτιά σε εργοστάσιο χάλυβα από επίθεση ουκρανικών drones στο Lipetsk
Χωρίς θύματα η πυρκαγιά που προκλήθηκε από επίθεση drones σε μεγάλη ρωσική χαλυβουργία
Σχετικά Άρθρα
(Upd1) Εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από λίγες ώρες το εργοστάσιο χάλυβα της NLMK στο Lipetsk, ένα από τα μεγαλύτερα χαλυβουργικά συγκροτήματα σε όλη τη Ρωσία.
Οι εκρήξεις σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οφείλονταν σε επιδρομή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα Ukrainska Pravda μετέδωσε ότι διαδοχικές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Lipetsk, η οποία βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.
Ο περιφερειάρχης Igor Artamonov ανέφερε  σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της NLMK έχει πλέον σβηστεί και ότι δεν υπάρχουν θύματα.
Ο ίδιος υπογράμμισε  ότι διερευνώνται οι πληροφορίες για επιδρομή ουκρανικών drones και η αυθεντικότητα των βίντεο που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία φέρονται να καταγράφουν τη στιγμή της επίθεσης στο εργοστάσιο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανών στις περιφέρειες Tula (περίπου 150 χλμ νότια της Μόσχας) και Kursk (κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία)

Επιβεβαίωσαν την επίθεση οι Ουκρανοί

Αργότερα ουκρανικές πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι η πυρκαγιά στη χαλυβουργία οφείλονταν σε επίθεση με drones.
«Η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσιο χάλυβα που ανήκει στην ρωσική Novolipetsk RAO σε κοινή επιχείρηση της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GUR και της υπηρεσίας ασφαλείας SBU, ανέφερε η πηγή στο Reuters.
Η επίθεση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο και ότι απομακρύνθηκε το προσωπικό του, πρόσθεσε.
«Πρώτες ύλες από αυτήν την επιχείρηση χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρωσικών πυραύλων, πυροβολικού, drones. Ως εκ τούτου αποτελεί θεμιτό στόχο για την Ουκρανία», σημείωσε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης