Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (ΟΗΕ): Η Ουκρανία υπό κάποια μορφή μπορεί να διατηρηθεί, αλλά δεν θα απειλεί τη Ρωσία

Nebenzya (ΟΗΕ): Η Ουκρανία υπό κάποια μορφή μπορεί να διατηρηθεί, αλλά δεν θα απειλεί τη Ρωσία
Προειδοποίησε επίσης ότι η συλλογική Δύση θα πρέπει να απαντήσει για ότι έγινε στην Ουκρανία και χαρακτήρισε τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky ψεύτικη για την οποία δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο
Είναι ακόμα δυνατό να διατηρηθεί η Ουκρανία με κάποια μορφή, αλλά πρέπει να είναι μια ειρηνική και ουδέτερη χώρα, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Vasily Nebenzya, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Θέλω να τονίσω: είναι ακόμα δυνατό να διατηρηθεί η Ουκρανία με κάποια μορφή, αλλά πρέπει να είναι μια ειρηνική, ουδέτερη Ουκρανία, στην οποία δεν υπάρχουν διακρίσεις και ρωσοφοβία και στην οποία δεν δοξάζονται οι εγκληματίες των Ναζί, ούτε θα απειλείται η Ρωσία.
Ακριβώς αυτούς τους στόχους έχει θέσει η Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρειά μας».
Όπως τόνισε ο διπλωμάτης, η Δύση έχει μια επιλογή: θα πρέπει η Ρωσία να αγωνιστεί μέχρι το τέλος για αυτό, όπως «ξέρει πώς να το κάνει» ή θα επικρατήσει η κοινή λογική στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και θα προσπαθήσουν να σώσουν τουλάχιστον κάτι από την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο διπλωμάτης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε ότι τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας δεν υπάρχουν, αλλά νέες ρωσικές περιοχές: Κριμαία, Donetsk και Luhansk καθώς και Zaporizhia και Kherson.
Προειδοποίησε επίσης ότι η συλλογική Δύση θα πρέπει να απαντήσει για ότι έγινε στην Ουκρανία και χαρακτήρισε τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky ψεύτικη για την οποία δεν αξίζει να χάνουμε χρόνο.
«Εάν δεν υπάρξουν πραγματικές διαπραγματεύσεις με βάση μια πραγματική αξιολόγηση της κατάστασης στο έδαφος, οι στόχοι της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας δεν θα αλλάξουν», τόνισε ο Nebenzya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης