Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικές στρατηγικές νίκες στη δεύτερη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία (24/2/2022)

Ρωσικές στρατηγικές νίκες στη δεύτερη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία (24/2/2022)
Τον Φεβρουάριο του 2024, ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε την ήττα του σε ένα από τα πιο ισχυρά οχυρά του στα περίχωρα του Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Δύο χρόνια από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία συμπληρώνονται το Σάββατο (24/2/2024) και η επέτειος σηματοδοτείται από ρωσικές στρατηγικές νίκες σε όλες τις γραμμές του μετώπου.
Τον Φεβρουάριο του 2024, ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε την ήττα του σε ένα από τα πιο ισχυρά οχυρά του στα περίχωρα του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του κύριου ουκρανικού προπυργίου Avdiivka. αλλά οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων καθαρισμού στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη μάχη για το Lastochkino και συνέχισαν τις επιθέσεις στο Severnoe που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει περιέλθει στον ρωσικό έλεγχο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν προς τα δυτικά, σπεύδοντας να ενισχύσουν τη νέα γραμμή άμυνας.

Νίκη στην Kherson

Άλλη μια ρωσική νίκη ανακηρύχθηκε στην περιοχή Kherson όπου ο ουκρανικός στρατός χάνει τις ελπίδες του να συνεχίσει να μάχεται για το μικρό προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη στο Krynki.
Η ρωσική ανώτατη ηγεσία δήλωσε ότι το χωριό σχεδόν τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο και ότι η επιχείρηση εκκαθάρισης εκεί πλησιάζει στο τέλος της ενώ ο ουκρανικός στρατός έσπευσε να αρνηθεί την απώλεια του προγεφυρώματος.
Οι αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες που κρύβονται στα ερείπια του χωριού.
Αποκόπηκαν από τη δυτική όχθη και σχεδόν σταμάτησαν κάθε στρατιωτική επιχείρηση.

Eν τω μεταξύ, η ουκρανική φρουρά στην περιοχή Kherson αναδιατάχθηκε κατά μήκος ολόκληρης της όχθης του ποταμού.
Το Κίεβο συνέχισε τη μάχη για το Krynki για χάρη της δημοσιότητας στη Δύση, με κόστος τη ζωή χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Νίκη στο Νότιο Donetsk

Η τρίτη ρωσική νίκη καταγράφηκε στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk.
Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του χωριού Pobeda, που σημαίνει «Νίκη» στα ρωσικά.
Η ρωσική σημαία κυμάτιζε πάνω από τον οικισμό το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου.
Την επόμενη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχό του στο χωριό.
Η επιτυχής προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων απειλεί τον ουκρανικό έλεγχο της Novomikhailovka και την επικείμενη ημικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στο Ugledar. Αυτά είναι μόνο τα κύρια κέρδη της Ρωσίας που επιτεύχθηκαν μόνο τις προηγούμενες μέρες.
Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις ζώνες ελέγχου τους προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις.
Η ουκρανική άμυνα σπάει, ενώ η υποστήριξη των δυτικών εταίρων του Κιέβου συνεχίζει να υποχωρεί και οι στρατιωτικές αποθήκες αδειάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης