Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο αύριο 24/2 η πρόεδρος της Κομισιόν - Τι ζητά ο Zelensky

Στο Κίεβο αύριο 24/2 η πρόεδρος της Κομισιόν - Τι ζητά ο Zelensky
«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες»
Σχετικά Άρθρα
Συμβολική επίσκεψη στο Κίεβο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο (24/2) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Με ανάρτησή της στο «Χ», η Γερμανίδα αξιωματούχος αναφέρει: «Τα τελευταία δύο χρόνια, ήρθαμε στο Κίεβο για να φέρουμε ευρωπαϊκή υποστήριξη και αλληλεγγύη. Αλλά δεν έχουμε φέρει το πνεύμα της Ευρώπης - γιατί είναι ήδη εκεί. Η Ευρώπη ζει στον γενναίο αγώνα αυτού του έθνους για ελευθερία. Slava Ukraini"
Από την πλευρά του πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν γρήγορα στη χώρα του νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικά αεροσκάφη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, αύριο Σάββατο, δύο ετών από τη ρωσική εισβολή.
«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες. Η αντιαεροπορική άμυνα (…) και τα αεροπλάνα θα βοηθήσουν σ’ αυτό» είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. «Το σημαντικό είναι όλες οι αποφάσεις (σ.σ. για την παροχή βοήθειας) να ληφθούν εγκαίρως. Πιστεύω ότι αυτή είναι η προτεραιότητα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης