Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Καμία ανακατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ - Δεν πρέπει να συρρικνωθεί η επικράτεια της Λωρίδας

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Καμία ανακατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ - Δεν πρέπει να συρρικνωθεί η επικράτεια της Λωρίδας
«Η Γάζα… δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα για την τρομοκρατία. Δεν πρέπει να υπάρξει εκ νέου κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ» διαμηνύει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επανέλαβε την πάγια αντίθεση της κυβέρνησης Biden σε μια ισραηλινή «επανακατάληψη» της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι η Λωρίδα δεν πρέπει να δει το έδαφός της να συρρικώνεται μετά τον πόλεμο.
Ο ΟΗΕ θεωρούσε τη Γάζα κατεχόμενη από το Ισραήλ πριν από τον πόλεμο, λόγω της πολυετούς πολιορκίας του εδάφους του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.
Η ισραηλινή κυβέρνηση αντέτεινε ότι θα διατηρήσει τον στρατιωτικό έλεγχο της λωρίδας μετά τον πόλεμο και έχει ήδη καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις της περιοχής κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ για μια φαινομενική «ζώνη προστασίας», κατεδαφίζοντας πολλά κτίρια και περιορίζοντας το έδαφος της Γάζας.
Βέβαια, οι ΗΠΑ δεν έχουν ανακοινώσει μέτρα για να πιέσουν το Ισραήλ για τέτοιες ενέργειες, παρά το γεγονός ότι αντιβαίνουν στις εκκλήσεις των ΗΠΑ, αλλά και το γεγονός ότι οι ειδικοί έχουν διαμηνύσει ότι θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
«Η Γάζα… δεν μπορεί να είναι πλατφόρμα για την τρομοκρατία. Δεν πρέπει να υπάρξει εκ νέου κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ. Το μέγεθος του εδάφους της Γάζας δεν πρέπει να μειωθεί», τόνισε σχετικά ο Blinken στο Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης