Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικές αρχές: Τελεσίγραφο στη μητέρα του Νavalny να αποφασίσει εντός τριών ωρών πού θα θάψει τον γιο της

Ρωσικές αρχές: Τελεσίγραφο στη μητέρα του Νavalny να αποφασίσει εντός τριών ωρών πού θα θάψει τον γιο της
Η μητέρα του Navalny, Ludmila, 69 ετών, απαιτεί εδώ και μέρες από τις αρχές να παραδώσουν τη σορό του
Η εκπρόσωπος τύπου του εκλιπόντος Alexei Navalny, Kira Jarmis, δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές είπαν στη μητέρα του ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί στην αποικία κρατουμένων όπου πέθανε εκτός αν συμφωνήσει μέσα σε τρεις ώρες να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.
Η Kira Jarmis έγραψε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Πριν από μια ώρα, ένας ανακριτής κάλεσε τη μητέρα του Navalny και της έδωσε τελεσίγραφο.
Είτε να συμφωνήσει εντός τριών ωρών σε μια μυστική κηδεία χωρίς να υπάρξει δημόσιος αποχαιρετισμός ή ο Alexei θα ταφεί στην αποικία κρατουμένων»
Η Jarmis είπε ότι η μητέρα του Navalny απέρριψε το τελεσίγραφο και συνέχισε να ζητά να της παραδώσουν τη σορό του.
«Η ίδια αρνήθηκε να συνομιλήσει με την Ανακριτική Επιτροπή, επειδή δεν έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν πως και πού θα ταφεί ο γιός της.
Απαιτεί να τηρηθεί ο νόμος, ο οποίος υποχρεώνει τους ανακριτές να παραδώσουν την σορό σε διάστημα δύο ημερών από τη στιγμή που έχουν προσδιορισθεί οι αιτίες του θανάτου.
Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα , τα οποία η ίδια υπέγραψε, η προθεσμία αυτή των δύο ημερών εκπνέει αύριο.
Η ίδια επιμένει οι αρχές να επιτρέψουν να γίνει η κηδεία και νεκρώσιμος ακολουθία σύμφωνα με τις παραδόσεις», έγραψε η Jarmis.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις αρχές.
Η μητέρα του Navalny, Ludmila, 69 ετών, απαιτεί εδώ και μέρες από τις αρχές να παραδώσουν τη σορό του για να ταφεί με τρόπο που θα επιτρέψει στους φίλους, την οικογένεια και τους υποστηρικτές του να του πουν το τελευταίο αντίο.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης