Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Η Βραζιλία αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο που επέβαινε ο Lavrov - Το απρόοπτο και στη μέση... οι ΗΠΑ

Απίστευτο: Η Βραζιλία αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο που επέβαινε ο Lavrov - Το απρόοπτο και στη μέση... οι ΗΠΑ
Η υπόθεση που είναι σαφώς για γέλια και για κλάματα, αφορά το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Seregei Lavrov, το οποίο δεν εφοδιάστηκε με κηροζίνη στο Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω των φόβων της βραζιλιάνικης εταιρείας Vibra Energia για πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Βραζιλία...
Η υπόθεση που είναι σαφώς για γέλια και για κλάματα, αφορά το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Seregei Lavrov, το οποίο δεν εφοδιάστηκε με κηροζίνη στο Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω των φόβων της βραζιλιάνικης εταιρείας Vibra Energia για πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ.
Το περιστατικό έθεσε σε κίνδυνο αναβολής την προγραμματισμένη συνάντηση του Lavrov με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Lula da Silva.
Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kommersant, η βραζιλιάνικη πλευρά βρήκε λύση στο πρόβλημα, αλλά οι λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιούνταν η πτήση του Lavrov στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας έμειναν αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με την Aero Telegraph, ο Lavrov θα χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βραζιλίας Viera για να συνεχίσει το ταξίδι του.
Η κατάσταση ανιτκατροπτίζει τον αντίκτυπο της γεωπολιτικής πραγματικότητας στις πρακτικές πτυχές των διακρατικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών υπηρεσιών.
Ο ρώσος Υπουργός, σχολιάζοντας την κατάσταση, επεσήμανε το πρόβλημα του μονοπωλίου των δυτικών εταιρειών στη βιομηχανία αερομεταφορών της Βραζιλίας, το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην εκτέλεση διεθνών αποστολών και επηρεάζει όχι μόνο οικονομικές, αλλά και διπλωματικές πτυχές των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης