Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ για Ουκρανία: Συμπλήρωση 2 χρόνων πολέμου – «Κτηνωδία, τρόμος και καταστροφή», «αποκλειστική ευθύνη στη Ρωσία»

ΕΕ για Ουκρανία: Συμπλήρωση 2 χρόνων πολέμου – «Κτηνωδία, τρόμος και καταστροφή», «αποκλειστική ευθύνη στη Ρωσία»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει την ισχυρή και σταθερή πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική, διπλωματική και ανθρωπιστική υποστήριξή της»
Σχετικά Άρθρα
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τραγική επέτειο: εκείνη του επιθετικού πολέμου πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κατά προφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται σε κοινή δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Δύο χρόνια βίας, κτηνωδίας, τρόμου και καταστροφής. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αρχικό σοκ της επίθεσης, τη φρίκη των γεγονότων στην Μποροντιάνκα, την Μπούτσα, τη Μαριούπολη. Ωστόσο, παρ’ όλες τις συνεχιζόμενες φρικαλεότητες και τα δεινά που της προκαλούνται σε όλη τη χώρα, η Ουκρανία στέκεται όρθια. Ο ηρωικός ουκρανικός λαός επιδεικνύει σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και αγωνιζόμενος για την ελευθερία του και τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες.»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίζει πάντοτε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης πριν από 10 χρόνια σηματοδοτεί την αρχή της διαρκούς επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Η Ρωσία και η ηγεσία της φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο και τις παγκόσμιες συνέπειές του, καθώς και για τα σοβαρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Παραμένουμε αποφασισμένοι να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους, μεταξύ άλλων και για το έγκλημα της επίθεσης.
Κάθε μέρα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις συνεχείς βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις του επιτιθέμενου. Περισσότερο από ποτέ, παραμένουμε ενωμένοι και πιστοί στην υπόσχεσή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί. Για το λαό της Ουκρανίας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και για την επικράτηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει την ισχυρή και σταθερή πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική, διπλωματική και ανθρωπιστική υποστήριξή της για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, να προστατεύσει το λαό της, τις πόλεις της και τις κρίσιμες υποδομές της, να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα, να φέρει πίσω τα χιλιάδες απελαθέντα παιδιά και να τερματίσει τον πόλεμο.

Ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και θα τη βοηθήσει στην πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ. Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία τακτική και προβλέψιμη οικονομική στήριξη. Η δέσμη χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2024-2027 θα βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της, να ανοικοδομήσει την οικονομία και την κοινωνία της, να εκσυγχρονίσει τους θεσμούς της και να εδραιώσει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις πιεστικές στρατιωτικές και αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων των επειγόντως αναγκαίων πυρομαχικών και πυραύλων. Αναλάβαμε πρωτοφανείς δράσεις σε επίπεδο ΕΕ για την αύξηση της παραγωγής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ικανότητα, γεγονός που θα μας επιτρέψει να εντείνουμε τη στρατιωτική μας υποστήριξη και συνεργασία με την Ουκρανία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αμυντική μας ετοιμότητα και την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Εργαζόμαστε επίσης σε μελλοντικές δεσμεύσεις για την ασφάλεια, οι οποίες θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, να αντισταθεί στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης και να αποτρέψει επιθετικές ενέργειες στο μέλλον.

Αυξανόμενο τίμημα για τη Ρωσία και τους ηγέτες της

Η Ρωσία και οι ηγέτες της θα πληρώσουν ένα αυξανόμενο τίμημα για τις ενέργειές τους. Μαζί με τους εταίρους μας, έχουμε επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όσων συνέπραξαν στον πόλεμο και παραμένουμε έτοιμοι να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία για να περιορίσουμε την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο. Έχουμε επίσης λάβει τα πρώτα συγκεκριμένα μέτρα για την κατεύθυνση της κατεύθυνσης των έκτακτων εσόδων που προέρχονται από τα ρωσικά ακινητοποιημένα περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη της Ουκρανίας. Θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες δράσεις μας για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας στα διεθνή φόρα.
Υποστηρίζουμε τη Φόρμουλα Ειρήνης της Ουκρανίας για μια δίκαιη, συνολική και διαρκή ειρήνη με βάση τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, καθώς και όλες τις προσπάθειες για μια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη με την ευρύτερη δυνατή διεθνή υποστήριξη.
Σήμερα, οι σημαίες μας θα κυματίζουν δίπλα-δίπλα ως σύμβολο της αλληλεγγύης, της δέσμευσης και της αποφασιστικότητάς μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης