Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Centeno (ΕΚΤ): Πρέπει να είμαστε ανοικτοί για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο 2024

Επιμένει ο Centeno (ΕΚΤ): Πρέπει να είμαστε ανοικτοί για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο 2024
Σταθερός στην άποψή του ο Πορτογάλος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να «είναι ανοικτή» για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου 2024, «ακόμη και αν δεν είναι πιθανό» αυτό να συμβεί, επενέλαβε ο Mario Centeno, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γάνδη, όπου διεξάγεται συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΚΤ και υπουργών Οικονομικών, εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει σε κάτω από 2% ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους.
«Ο Μάρτιος είναι η ημερομηνία που έχουμε μπροστά μας τον μεγαλύτερο όγκο νέων δεδομένων -ορισμένα δεδομένα μπορεί να μας πουν να συζητήσουμε τις μειώσεις των επιτοκίων. (...)
Ο πληθωρισμός ήταν σταθερά χαμηλότερος από τις προβλέψεις μας τους τελευταίους μήνες -και η ανάπτυξη επίσης. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι που εντοπίσαμε στις δύο τελευταίες προβλέψεις έχουν υλοποιηθεί. (…) Έχουμε τώρα ένα πρώτο τρίμηνο του 2024 που δεν φαίνεται να έχουμε ανάπτυξη ακόμη. Αναβάλλουμε λοιπόν λίγο την ανάκαμψη. (...) Περιμένουμε κάποια ανάκαμψη στους πραγματικούς μισθούς και θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι», είπε, επίσης.
Πριν λίγες εβδομάδες, εκτίμησε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα, και με μικρά βήματα και όχι απότομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης