Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Σε νέα ιστορικά υψηλά με +0,16% ο Dow Jones και o S&P 500 με +0,03% - O Nasdaq -0,3%

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Σε νέα ιστορικά υψηλά με +0,16% ο Dow Jones και o S&P 500 με +0,03% - O Nasdaq -0,3%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Μεικτή πορεία τροχοδρόμησε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να δείχνουν προθυμία να χτίσουν θέσεις και να τοποθετηθούν σε επίπεδα άνω των μέχρι πρότινος τρεχόντων ιστορικών υψηλών - πλην του τεχνολογικού τομέα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε αύξηση +0,16% στις 39.131 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε οριακά με +0,03% στις 5.088 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,28% στις 15.996 μον.
44_5.JPG
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής τσιπ σήμερα κατάφερε να αγγίξει τα 2 τρισ. δολάρια και έτσι η Nvidia είναι πλέον η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στις ΗΠΑ μετά τις Microsoft και Apple, έχοντας αφήσει πίσω της τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Amazon και η Alphabet.
Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο η Nvidia βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, πίσω και από τη Saudi Aramco.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή της Nvidia έκλεισε στο +0,8%.
Κατά 16,2% εκτοξεύτηκε η Block, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Ράλι 31,95% κατέγραψε η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των μονάδων λιανικής πώλησης το 2024.

Στα εμπορεύματα, σε χαμηλό δύο εβδομάδων βρέθηκε το αργό με απώλειες άνω του 2%.
Το WTI Απριλίου κατρακύλησε 2,7% στα 76,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent Απριλίου έχασε 2,5% πέφτοντας στα 81,62 δολάρια ανά βαρέλι.
Στην εβδομάδα έχασαν αντίστοιχα 2,5% και 2,2%.
Με κέρδη 0,87% έκλεισε ο χρυσός, φτάνοντας στα 2.048 δολάρια ανά ουγγιά, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση του δολαρίου, αλλά και από το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων ίσως από τον Ιούνιο.

«Τα κέρδη του τεχνολογικού γίγαντα της Nvidia πυροδότησαν ράλι, με πολλούς τομείς, πέρα από τον τεχνολογικό, να συμβάλουν θετικά» δήλωσε ο Larry Tentarelli, επικεφαλής αναλυτής στην Blue Chip Daily Trend Report.
«Πρόκειται για ένα πολύ εποικοδομητικό ξεκίνημα».

Η ανησυχία για τη γερμανική ύφεση «φρενάρει» τις ευρωπαϊκές αγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματεύτηκαν οριακά υψηλότερα την Παρασκευή, μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που εμπνεύστηκαν από την Nvidia.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,28% στις 17.419 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,28% στις 7.706 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.966 με άνοδο 0,7%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,07% στις 32.700 μονάδες.
888_2.JPG
Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, καθώς τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Nvidia ενίσχυσε το παγκόσμιο κλίμα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς Stoxx 600 να κλείνει σε νέο ρεκόρ.
Ωστόσο, η αγορά δυσκολεύτηκε να προωθηθεί περαιτέρω υψηλότερα στην Ευρώπη την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική κατάσταση της περιοχής εξακολουθεί να φαίνεται ανησυχητική.
Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% το δ' τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή.
Επειδή το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατάφερε να αποφύγει άλλη μια τεχνική ύφεση, που συνήθως ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Ωστόσο, η Bundesbank ανέφερε, σε τακτική μηνιαία έκθεση τη Δευτέρα, ότι η Γερμανία είναι πιθανό να βρίσκεται σε ύφεση τώρα, καθώς η εξωτερική ζήτηση είναι αδύναμη, οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί και οι εγχώριες επενδύσεις συγκρατούνται από το υψηλό κόστος δανεισμού.
Ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo για τον Φεβρουάριο αναμένεται αργότερα στη συνεδρίαση και αναμένεται να δείξει μόνο μικρή αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης