Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ; - Σενάρια για Ιράν πίσω από τη σωρεία μπλακ αουτ στις επικοινωνίες - Έμειναν χωρίς Ίντερνετ

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ; - Σενάρια για Ιράν πίσω από τη σωρεία μπλακ αουτ στις επικοινωνίες - Έμειναν χωρίς Ίντερνετ
Χάος για 250 εκατομμύρια Αμερικανούς
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν προσωρινό μπλακάουτ των κινητών επικοινωνιών και του Διαδικτύου, κάτι το οποίο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών  αποδίδουν ως επιπτώσεις μιας... ηλιακής καταιγίδας. Παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε και στο Ισραήλ, υποδεικνύοντας ότι το φυσικό φαινόμενο θα μπορούσε να επηρεάσει και τις δύο περιοχές.
Ωστόσο, υπάρχει μια εκδοχή ότι το Ιράν θα μπορούσε να είχε εμπλακεί σε προβλήματα στο αμερικανικό δίκτυο επικοινωνιών ως απάντηση σε επιθέσεις στην ενεργειακή του υποδομή.
Πρόσφατα, το Ιράν βίωσε μια έκρηξη στον εθνικό αγωγό φυσικού αερίου, αλλά η ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς σε μια μέρα επέτρεψε να αποφευχθεί μια κρίση φυσικού αερίου.
Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό ως πιθανή αμερικανική επέμβαση και επίθεση στην ενεργειακή υποδομή του Ιράν.
Σε απάντηση, το Ιράν ενδέχεται να έχει λάβει μέτρα με στόχο τη διακοπή των δικτύων επικοινωνιών στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η αρχή μιας νέας φάσης σύγκρουσης μεταξύ των χωρών.
Οι διακοπές καταγράφηκαν σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες των AT&T, Verizon και TMobile.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην πρώτη από τις προαναφερόμενες, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης