Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαντά στις νέες κυρώσεις της ΕΕ – Επεκτείνει τη λίστα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Η Ρωσία απαντά στις νέες κυρώσεις της ΕΕ – Επεκτείνει τη λίστα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα
Το υπουργείο Εξωτερικών διεύρυνε τον κατάλογο των αξιωματούχων και πολιτικών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διεύρυνε τον κατάλογο των αξιωματούχων και πολιτικών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία ως απάντηση στον τελευταίο γύρο κυρώσεων του μπλοκ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις άκαρπες προσπάθειές της να ασκήσει πίεση στη Ρωσία μέσω μονομερών περιοριστικών μέτρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε απάντηση σε αυτές τις μη φιλικές ενέργειες, η ρωσική πλευρά επέκτεινε σημαντικά την λίστα των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της χώρας μας», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Στη λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι υπηρεσιών επιβολής του νόμου και εμπορικών οργανισμών που προμήθευσαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν στην δίωξη Ρώσων αξιωματούχων και εκείνοι που συγκέντρωσαν υλικό για να υποστηρίξουν την ιδέα της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Στη ρωσική λίστα περιλαμβάνονται επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Η αντίδραση Lavrov

Η Ρωσία θα απαντήσει με δράση στις νέες επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις ενισχύοντας την οικονομία της και αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού της, διαμήνυσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20.
«Ξέρετε, θα απαντήσουμε με δράση που αφορά την ανάπτυξη της δικής μας οικονομίας, την εξέλιξη και την ενίσχυση των δεσμών με εταίρους που, σε αντίθεση με τη δυτική μειονότητα που συνεχίζει να σκέφτεται με αποικιοκρατικούς και νεοαποικιοκρατικούς όρους, έχουν ικανότητες σύναψης συμφωνιών και οικοδομούν τους οικονομικούς τους δεσμούς προς το συμφέρον των λαών τους, αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και παρέχοντας ευημερία» δήλωσε ο Lavrov, όπως μεταδίδει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης