Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία αποχώρησε από το «ρωσικό ΝΑΤΟ», λόγω Αζερμπαϊτζάν - Δεν κλείνει η στρατιωτική βάση των Ρώσων

Η Αρμενία αποχώρησε από το «ρωσικό ΝΑΤΟ», λόγω Αζερμπαϊτζάν - Δεν κλείνει η στρατιωτική βάση των Ρώσων
Η Αρμενία είχε προαναγγείλλει την αποχώρησή της από τη στρατιωτική συμμαχία με επικεφαλής τη Ρωσία,
Η Αρμενία ανέστειλε τη συμμετοχή της στον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), το αποκαλούμενο και «ρωσικό ΝΑΤΟ».
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 ότι «η συμφωνία συλλογικής ασφάλειας, κατά τη γνώμη μας, δεν εφαρμόστηκε σε σχέση με την Αρμενία, ιδίως το 2021-2022, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν.
Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.
Αναστείλαμε τη συμμετοχή μας στη συμφωνία αυτή.
Ας δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια», δήλωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Αρμενία, ο πρωθυπουργός είπε ότι «προς το παρόν αυτό δεν ισχύει».

«Δεν μας στήριξε η Μόσχα»

Η Αρμενία είχε προαναγγείλλει την αποχώρησή της από τη στρατιωτική συμμαχία με επικεφαλής τη Ρωσία, καθώς η κυβέρνησή κατηγορεί τη Μόσχα ότι δεν τη στήριξε στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, έχουν συγκρουστεί σε δύο πολέμους για τον έλεγχο του ορεινού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Με παρέμβαση της Ρωσίας επιτεύχθηκε κατάπαυση του πυρός το 2020 και αναπτύχθηκε στην περιοχή μια ειρηνευτική δύναμη, ωστόσο το Γερεβάν την κατηγορεί για αδράνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης