Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανησυχία για τη γερμανική ύφεση «φρενάρει» τις ευρωπαϊκές αγορές

Η ανησυχία για τη γερμανική ύφεση «φρενάρει» τις ευρωπαϊκές αγορές
Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% το δ' τρίμηνο
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν οριακά υψηλότερα την Παρασκευή, μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που εμπνεύστηκαν από την Nvidia.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 17.380 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.693 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.930 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,5% στις 32.534 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,1% στις 10.130 μονάδες.
Τα futures της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές μετά το ράλι της Πέμπτης.

Οι ανησυχίες για τη γερμανική ύφεση

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, καθώς τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Nvidia ενίσχυσε το παγκόσμιο κλίμα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς Stoxx 600 να κλείνει σε νέο ρεκόρ.
Ωστόσο, η αγορά δυσκολεύτηκε να προωθηθεί περαιτέρω υψηλότερα στην Ευρώπη την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική κατάσταση της περιοχής εξακολουθεί να φαίνεται ανησυχητική.
Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% το δ' τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή.
Επειδή το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατάφερε να αποφύγει άλλη μια τεχνική ύφεση, που συνήθως ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Ωστόσο, η Bundesbank ανέφερε, σε τακτική μηνιαία έκθεση τη Δευτέρα, ότι η Γερμανία είναι πιθανό να βρίσκεται σε ύφεση τώρα, καθώς η εξωτερική ζήτηση είναι αδύναμη, οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί και οι εγχώριες επενδύσεις συγκρατούνται από το υψηλό κόστος δανεισμού.
Ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo για τον Φεβρουάριο αναμένεται αργότερα στη συνεδρίαση και αναμένεται να δείξει μόνο μικρή αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης