Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: CIA και Εθνική Aσφάλεια αναζήτησαν επικοινωνία με τους Ρώσους για τα πυρηνικά στο διάστημα

Wall Street Journal: CIA και Εθνική Aσφάλεια αναζήτησαν επικοινωνία με τους Ρώσους για τα πυρηνικά στο διάστημα
Ο διευθυντής της CIA William Burns προσέγγισε τον Sergei Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), την περασμένη εβδομάδα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Ρωσία για τα σχέδια της να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Λευκός Οίκος είπε προηγουμένως ότι η απειλή για την εθνική ασφάλεια, η οποία συζητήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αφορά αντιδορυφορικά όπλα που φέρεται να αναπτύσσει η Ρωσία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ζήτησε διπλωματικές επαφές με τη Μόσχα.
Αρκετές πηγές ανέφεραν ότι, συγκεκριμένα, είχαν δημιουργηθεί γραμμές επικοινωνίας μεταξύ του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan και του Yuri Ushakov, συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Putin.
Ο διευθυντής της CIA William Burns προσέγγισε τον Sergei Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), την περασμένη εβδομάδα, τόνισε η η Wall Street Journal.
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνεργαστεί με τη ρωσική πλευρά σχετικά με τις δυνατότητες της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικά στο διάστημα, αλλά αρνήθηκε να παράσχει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με ευαίσθητα κανάλια αλληλεπίδρασης με τη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι μαζί με άλλες χώρες, ιδίως την Κίνα, τάσσεται υπέρ της αποτροπής μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα και της διατήρησής της για ειρηνικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης