Τελευταία Νέα
Διεθνή

Victoria Nuland (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι νέες κυρώσεις θα είναι καταστροφικές για την Ρωσία

Victoria Nuland (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι νέες κυρώσεις θα είναι καταστροφικές για την Ρωσία
Σύμφωνα με τη Nuland, η «συντριπτική πλειοψηφία» των κυρώσεων έχει σχεδιαστεί κατά της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, «για να κλείσουν τα κενά στο καθεστώς κυρώσεων, τα οποία παρακάμπτονταν».
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland ισχυρίζεται ότι οι νέες αντιρωσικές κυρώσεις θα είναι «καταστροφικές».
«Θα έχουμε έναν καταστροφικό νέο γύρο κυρώσεων.
Εκατοντάδες, εκατοντάδες και εκατοντάδες από αυτές τις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε η Victoria Nuland σε εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
Σύμφωνα με τη Nuland, η «συντριπτική πλειοψηφία» των κυρώσεων έχει σχεδιαστεί κατά της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, «για να κλείσουν τα κενά στο καθεστώς κυρώσεων, τα οποία παρακάμπτονταν».
Σύμφωνα με αυτήν, στο μέλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν άλλες κυρώσεις σε σχέση με τον θάνατο του Navalny.
Σύμφωνα με το τμήμα Yamal της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας, στις 16 Φεβρουαρίου, μετά από μια βόλτα, ο Navalny ένιωσε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο κατάδικος υπέστη θρόμβο αίματος και τα ακριβή αίτια του θανάτου του εξακριβώνονται.
Στο Νοσοκομείο της πόλης Labytnang, το ασθενοφόρο προσπάθησε μάταια για περισσότερο από μισή ώρα να επαναφέρει τον Navalny.
Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανακριτική έρευνα.
Ο Navalny κατέληξε στη φυλακή αφού η ποινή του με αναστολή στην υπόθεση Yves Rocher αντικαταστάθηκε το 2021 με πραγματική φυλάκιση λόγω παραβιάσεων του καθεστώτος της αναστολής ποινής, η τελευταία ποινή φυλάκισης αυξήθηκε σε 19 χρόνια.

Οι ΗΠΑ δεν απαγορεύουν στους συμμάχους να προμηθεύουν ATACMS στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβάλλουν καμία απαγόρευση στους συμμάχους να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland σχολιάζοντας την πιθανότητα οι Αμερικανοί σύμμαχοι να προμηθεύουν όπλα μεσαίου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
«Και πάλι, δεν γνωρίζω ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τους συμμάχους να στείλουν όπλα στην Ουκρανία», είπε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η Victoria Nuland τόνισε ότι δεν θα σχολιάσει την επιλογή των στόχων για χτυπήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ούτε θα μιλήσει για το εάν η Ουάσιγκτον δίνει κάποια συμβουλή στο Κίεβο για αυτό το θέμα.
«Αλλά και πάλι, δεν πρόκειται να σχολιάσω εάν αυτές οι επιλογές που κάνει η Ουκρανία για το πού χτυπά ή για τις συμβουλές που τους δίνουμε», τόνισε η Victoria Nuland.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης