Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Ουκρανία, επιβεβαιώνει και η Ρωσία: Ο Boris Johnson σαμποτάρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες του 2022 με εντολή από ΗΠΑ

Μετά την Ουκρανία, επιβεβαιώνει και η Ρωσία: Ο Boris Johnson σαμποτάρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες του 2022 με εντολή από ΗΠΑ
Ο Johnson μπλόκαρε τις ειρηνευτικές προσπάθειες με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, προφανώς, επειδή δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του
Σημαντική αποκάλυψη από τον Ρώσο πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, Andrei Kelin.
Όπως δήλωσε, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson κατόπιν εντολής των ΗΠΑ σαμποτάρισε τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Ο Johnson μπλόκαρε τις ειρηνευτικές προσπάθειες με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, προφανώς, επειδή δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του.
Το έγγραφο το οποίο είχε ήδη μονογραφεί από τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, David Arakhamia, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων και η Ουκρανία άρχισε να πολεμά.
Αυτές είναι οι συνέπειες αυτού που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Kelin σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TRT World.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2023, ο Arakhamia, επικεφαλής της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού της Ουκρανίας στο κοινοβούλιο και πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής με τη Ρωσία, είπε ότι ο Johnson ήταν το πρόσωπο που απαγόρευσε το Κίεβο να υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για τον τερματισμό της σύγκρουσης την άνοιξη του 2022.
Είπε επίσης ότι η Ουκρανία απέρριψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός λόγω της αντίθετης ρήτρας του συντάγματος σχετικά με την ευρωατλαντική φιλοδοξία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης