Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές οχημάτων Volkswagen, λόγω υποψιών για καταναγκαστική εργασία στην Κίνα

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές οχημάτων Volkswagen, λόγω υποψιών για καταναγκαστική εργασία στην Κίνα
Παράλληλα, η Volkswagen ανακαλεί περισσότερα από 261.000 αυτοκίνητα
Σχετικά Άρθρα
Περίπου 13.000 οχήματα του ομίλου της Volkswagen παραμένουν σε λιμάνια των ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τις εισαγωγές των αυτοκινήτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διότι κάποιο εξάρτημα κατασκευάζεται με καταναγκαστική εργασία των Ουϊγούρων στην Κίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wirtschafts Woche.
«Περίπου 13.000 οχήματα του ομίλου VW από τις μάρκες Audi, Bentley και Porsche έχουν κολλήσει αυτή τη στιγμή στα λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών». Βέβαια, εκπρόσωπος της VW έκανε λόγο για μια «καθυστέρηση που σχετίζεται με τα τελωνεία». Πρόκειται για ένα «μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα μιας μεγαλύτερης μονάδας ελέγχου».
Το ανταλλακτικό αυτό κατασκευάστηκε με καταναγκαστική εργασία των Ουϊγούρων στην περιοχή Σιντζιάνγκ, στη δυτική Κίνα, γεγονός που παραβιάζει την εισαγωγή τέτοιων προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα, η Volkswagen ανακαλεί περισσότερα από 261.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για να διορθώσει πιθανή διαρροή καυσίμου που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα Audi A3 και VW Golf και GTI από τα μοντέλα 2015 έως 2020. Περιλαμβάνονται επίσης τα Golf Sportwagens 2015 έως 2019 και VW Jetta 2019 και 2020. Όλα τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται έχουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης