Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Τούρκου και Ρώσου ΥΠΕΞ στο περιθώριο της G20 στη Βραζιλία - «Διπλωματική λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Συνάντηση Τούρκου και Ρώσου ΥΠΕΞ στο περιθώριο της G20 στη Βραζιλία - «Διπλωματική λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»
«Με τη συμμετοχή όλων των πλευρών»
Σχετικά Άρθρα
Για «τη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα» και τα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν για το θέμα αυτό στη Σύνοδο της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μίλησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan και ο Ρώσος ομόλογός του Sergey Lavrov, ανέφερε μια τουρκική διπλωματική πηγή στο Anadolu.
Ο κ. Fidan είπε στον Ρώσο αξιωματούχο ότι ελπίζει να βρεθεί μια διπλωματική λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας «με τη συμμετοχή όλων των πλευρών» και ότι «η Τουρκία στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας».
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova, ανάρτησε στο κανάλι της στο Telegram μια φωτογραφία των δύο υπουργών στη Βραζιλία. «Ρωσοτουρκικές συνομιλίες στο Ρίο», έγραφε στη λεζάντα.
Ο κ. Lavrov παρίσταται στη σύνοδο της G20 στο πλαίσιο μιας περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής αμερικής.
Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάρτιο 2024. Η τουρκική πηγή είπε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις επισκέψεις σε ανώτατο επίπεδο που προγραμματίζονται για την επόμενη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης