Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι ξεκάθαρο: Οι ΗΠΑ απέτυχαν δύο φορές στην Ουκρανία – Το ανεπανάληπτο φιάσκο με τα Bradley που πνίγηκαν στη λάσπη της Avdiivka

Είναι ξεκάθαρο: Οι ΗΠΑ απέτυχαν δύο φορές στην Ουκρανία – Το ανεπανάληπτο φιάσκο με τα Bradley που πνίγηκαν στη λάσπη της Avdiivka
 Παταγώδης αποτυχία των ΗΠΑ ως προς τη συντήρηση του στρατιωτικού εξοπλισμού που απέστειλαν στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν σκέφτονται δύο φορές πριν στείλουν όπλα, που έχουν σχεδιαστεί μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση στην Ουκρανία, τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης Anatoliy Matviychuk.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρείχε στην Ουκρανία οχήματα μάχης πεζικού Bradley, άρματα μάχης M1 Abrams και συστήματα Patriot πέρυσι χωρίς μακροπρόθεσμο σχέδιο διατήρησης, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή του Πενταγώνου Robert Storch.
Προειδοποίησε ότι παρόλο που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου, «η έλλειψη προνοητικότητας σε αυτό το θέμα είναι ανησυχητική και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα».
Το γεγονός ότι το Πεντάγωνο απέτυχε να σχεδιάσει τη συντήρηση του προαναφερθέντος στρατιωτικού υλικού είχε και θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε στο Sputnik ο Matviychuk.

Τα Bradley πνίγηκαν στη λάσπη της Avdiivka

Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη Avdiivka, όπου τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley «πνίγηκαν απλώς στη λάσπη», αποτυγχάνοντας να προχωρήσουν.
Όσο για τα τανκς Abrams, η ουκρανική διοίκηση φοβάται να τα παρατάξει στο πεδίο της μάχης, επειδή ανησυχεί – όπως και οι ΗΠΑ- ότι θα πληγούν και δεν θα μπορέσουν να κινηθούν μέσα στη λάσπη.
Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμοί, ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν σε διάφορες περιοχές», είπε ο Matviychuk, υπονοώντας την αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου.
Εξήγησε ότι οι επιδόσεις των Bradley στην Avdiivka – καθώς και η μη εμφάνιση των Abrams – είναι φυσιολογικές γιατί «απαιτούνται πολλές προσπάθειες για να συντηρηθούν αυτά τα στρατιωτικά άρματα και να προετοιμαστούν για μάχη».
Όταν πρόκειται για την έλλειψη ανταλλακτικών και εκπαιδευμένου προσωπικού θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα όπλα σαφώς δεν έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια χρήση, σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα.
«Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί, για παράδειγμα, παρείχαν στο καθεστώς του Κιέβου το στρατιωτικό υλικό που δεν χρειάζονται οι ίδιοι.
Έτριβαν τα χέρια τους, λέγοντας ότι το είχαν παραδώσει στην Ουκρανία, όπου θα το χρησιμοποιούσαν και τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε» λέει ο Matviychuk.

Κάηκε το σχέδιο των ΗΠΑ για την Πολωνία

Υπενθύμισε ότι όσον αφορά τα τανκς υψηλής τεχνολογίας, όπως το Abrams, ολόκληρο το σύστημα υποστήριξης του κινητήρα τους πρέπει να καθαρίζεται κάθε 12 ώρες λειτουργίας, επειδή ο κινητήρας μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα.
«Και αν χαλάσει ο κινητήρας, χρειάζεται η πλήρης αντικατάσταση, δουλειά που οι Ουκρανοί δεν θα μπορούν να κάνουν μόνοι τους», πρόσθεσε ο ειδικός.
Όταν ρωτήθηκε πώς συνέβη το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έστειλε ακριβά όπλα στο Κίεβο χωρίς να έχει ένα σχέδιο συντήρησης, ο Matviychuk εξήγησε ότι το Πεντάγωνο «αρχικά σχεδίαζε να αναπτύξει τη λεγόμενη μονάδα επισκευών στην Πολωνία, ένα σενάριο που τελικά καταργήθηκε μετά τη διαμάχη των Πολωνών με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky για το θέμα των σιτηρών.
Οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Βαρσοβίας επιδεινώθηκαν το 2023 λόγω της εισροής ουκρανικών σιτηρών στην ΕΕ.
Η Πολωνία, μαζί με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, επέκτεινε μονομερώς την απαγόρευση των αδασμολόγητων εισαγωγών ουκρανικών σιτηρών
μετά τη λήξη των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2023.
Αφού η Ουκρανία απάντησε καταθέτοντας καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της χώρας Taras Kachka προειδοποίησε ότι το Κίεβο θα αποσύρει την καταγγελία του στον ΠΟΕ κατά των τριών χωρών της ΕΕ, εάν παράσχουν εγγυήσεις ότι δεν θα περιορίσουν τις εξαγωγές σιτηρών στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης