Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στα φαρμακεία των ΗΠΑ - Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε το σύστημα παραγγελιών

Σοκ στα φαρμακεία των ΗΠΑ - Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε το σύστημα παραγγελιών
Φαρμακεία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ αναφέρουν διακοπές του δικτύου τους λόγω κυβερνοεπίθεσης
Η Change Healthcare, υπεύθυνη εταιρεία για τις διεκπεραιώσεις των συνταγογραφήσεων στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι αντιλήφθηκε την «εξωτερική απειλή» το πρωί της Τετάρτης, ενώ παράλληλα προχώρησε στην αποσύνδεση των συστημάτων της για λόγους ασφαλείας
Μάλιστα εκατοντάδες φαρμακεία σε όλη τη χώρα αναφέρουν καθυστερήσεις στις παραγγελίες συνταγών λόγω κυβερνοεπίθεσης, που στρέφεται ενάντια σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.
Ειδικότερα, η Change Healthcare, μια εταιρεία που χειρίζεται παραγγελίες και πληρωμές ασθενών σε όλη την αμερικανική επικράτεια, παρατήρησε για πρώτη φορά το «ζήτημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο» που επηρεάζει τα δίκτυά της την Τετάρτη (22/2) το πρωί στην Ανατολική Ακτή.
«Η Change Healthcare αντιμετωπίζει μια διακοπή δικτύου που σχετίζεται με ένα ζήτημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και οι ειδικοί μας εργάζονται για να αντιμετωπίσουν το θέμα. Μόλις αντιληφθήκαμε την εξωτερική απειλή, προς όφελος της προστασίας των συνεργατών και των ασθενών μας, λάβαμε άμεσα μέτρα για να αποσυνδέσουμε τη δική μας συστήματα για την αποφυγή περαιτέρω επιπτώσεων», ανέφερε σε δήλωση της η εταιρεία.
«Θα παρέχουμε ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε.
Εντωμεταξύ τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα βγάζουν το ένα πίσω από το άλλο ειδοποιήσεις ότι η επίθεση στην Change Healthcare διαταράσσει τη δυνατότητά τους να φέρνουν εις πέρας τις παραγγελίες των ασθενών.
«Αντιμετωπίζουμε μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας φαρμακείου στο 22d Medical Group. Κατανοούμε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτό και εκτιμούμε την υπομονή σας καθώς εργαζόμαστε επιμελώς για να επιλύσουμε το πρόβλημα. Η ομάδα μας εργάζεται για να αποκαταστήσει πλήρεις υπηρεσίες φαρμακείου το συντομότερο δυνατό», τονίζει σχετικά ανάρτηση του 22nd Medical Group, ιατρικού κέντρου που εδρεύει στην αεροπορική βάση McConnell του Κάνσας.
«Η εκτιμώμενη ημερομηνία για την επίλυση αυτού του ζητήματος θα είναι αύριο ή αργότερα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να παρέχουμε ενημερώσεις για την πρόοδό μας» συμπληρώνει.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για την προέλευση του προβλήματος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που έπληξε το Change Healthcare.
Η διακοπή της υπηρεσίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, αλλά η Change Healthcare δεν έχει δώσει οριστικό χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης