Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 200 πυραύλων Brimstone στην Ουκρανία

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 200 πυραύλων Brimstone στην Ουκρανία
Η απόφαση για προμήθεια όπλων προκάλεσε έντονη αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία θεωρεί τέτοιες ενέργειες ως άμεση επέμβαση των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και την κατονομάζει ως «παιχνίδι με τη φωτιά»
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει 200 ​​αντιαρματικούς πυραύλους Brimstone.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, τονίζοντας ότι αυτή η βοήθεια αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Ηνωμένου Βασιλείου να υποστηρίξει τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας.
Η απόφαση για προμήθεια όπλων προκάλεσε έντονη αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία θεωρεί τέτοιες ενέργειες ως άμεση επέμβαση των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και την κατονομάζει ως «παιχνίδι με τη φωτιά».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov τόνισε ότι τυχόν αποστολές όπλων που προορίζονται για την Ουκρανία θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπλέον, ο Lavrov επεσήμανε την άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας όπλων και της εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στα εδάφη της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών.
Το Κρεμλίνο εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τις δυτικές χώρες δεν συμβάλλει στον διάλογο και στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης, προειδοποιώντας για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης