Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Η Ουκρανία δικαιούται να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος

Stoltenberg: Η Ουκρανία δικαιούται να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος
Για πρώτη φορά αναφέρει τα παραπάνω ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει «ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους εκτός Ουκρανίας» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenbrg, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η χρήση δυτικών όπλων για να χτυπηθούν στόχοι εντός ρωσικού κράτους υπήρξε εστία διαφωνιών μεταξύ των συμμάχων της κυβέρνησης Zelensky.
«Εναπόκειται σε κάθε σύμμαχο να αποφασίσει εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με όσα προσφέρει, και διαφορετικοί σύμμαχοι είχαν κάπως διαφορετικές πολιτικές.Αλλά γενικά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αυτό περιλαμβάνει και το χτύπημα νόμιμων στρατιωτικών στόχων, ρωσικών στρατιωτικών στόχων, εκτός Ουκρανίας», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe.
«Αυτό είναι το διεθνές δίκαιο και, φυσικά, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να το ασκήσει για να προστατεύσει τον εαυτό της», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης