Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαλιάρα για το χριστιανοδημοκρατικό CDU - Η Γερμανική Βουλή απέρριψε την αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Σφαλιάρα για το χριστιανοδημοκρατικό CDU - Η Γερμανική Βουλή απέρριψε την αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
Η Bundestag, καταψήφισε την πρόταση της αντιπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) που ζητούσε από τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus
Η Γερμανική Βουλή (Bundestag) τάχθηκε κατά του σχεδίου ψηφίσματος της αντιπολίτευσης που απαιτεί την παροχή πυραύλων cruise στο Κίεβο.
Η Bundestag, καταψήφισε την Πέμπτη (22/2/2024) την πρόταση της αντιπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) που ζητούσε από τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους cruise Taurus. «182 ψήφισαν υπέρ, 480 κατά, 5 απείχαν», είπε ο πρόεδρος της Bundestag.
Το κύριο ζήτημα με την προμήθεια των πυραύλων Taurus είναι η εμβέλειά τους στα 500 χιλιόμετρα γεγονός που τους καθιστά ικανούς να χτυπήσουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.
Η Γερμανία στο παρελθόν δεν είχε προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Γερμανοί ειδικοί δεν έχουν συζητήσει ακόμη, εάν οι πύραυλοι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν έτσι ώστε να μην μπορούν να φτάσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Η δυτική βοήθεια απλώς παρατείνει τη σύγκρουση


Οι δυτικές χώρες έχουν παράσχει βοήθεια αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι αποστολές ξεκίνησαν το 2022 με πυρομαχικά πυροβολικού και εκπαίδευση και έχουν κλιμακωθεί σε άρματα μάχης, προηγμένα συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και πυρομαχικά διασποράς.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση, προσθέτοντας ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός θα καταστραφεί τελικά.
Η Μόσχα προειδοποίησε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov τόνισε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας προμηθεύοντας όπλα και εκπαιδεύοντας στρατιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης