Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της συνεργασίας Βενεζουέλας - Ρωσίας

Maduro: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της συνεργασίας Βενεζουέλας - Ρωσίας
Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Βενεζουέλα ενίσχυσε τη στρατηγική συνεργασία
Η Βενεζουέλα και η Ρωσία έχουν επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη συνεργασία, ιδίως στον τομέα της γεωργίας, δήλωσε ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας Nicolas Maduro, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Venezolana de Television.
"Χθες συναντήθηκα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov, έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία", δήλωσε ο Maduro.
"Μια ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών σχεδιάζει να έρθει στη Βενεζουέλα και να επενδύσει στην παραγωγή γεωργικού εξοπλισμού και στη γεωργική παραγωγή", πρόσθεσε.
Ο Lavrov ανακοίνωσε την ετοιμότητα να αγοράσει στη Βενεζουέλα αγροτικά προϊόντα, οι προμήθειες των οποίων έχουν μπλοκαριστεί από τις δυτικές χώρες, σημείωσε ο πρόεδρος.
"Αυτό θα χρησιμεύσει ως πρόσθετο κίνητρο για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τη Βενεζουέλα", τόνισε.
Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Βενεζουέλα ενίσχυσε τη στρατηγική συνεργασία και τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Yvan Gil Pinto, στη σελίδα του στο Χ (πρώην Twitter).
"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov επαναλάβαμε τους σταθερούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Βενεζουέλας", ανέφερε, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, αποφασίστηκε "να οχυρωθεί η στρατηγική συνεργασία, να απωθηθεί στην παγκόσμια αρένα η αποικιοκρατία και η παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας από τις χώρες που χρησιμοποιούν μονομερείς περιορισμούς εναντίον κυρίαρχων εθνών".
"Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενεργά για την προστασία του διεθνούς δικαίου", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης