Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσαίωνας: Η Λιθουανία απαγορεύει στους Ρώσους να αποβιβάζονται από τα τρένα στους σταθμούς Kyana και Kybartai

Μεσαίωνας: Η Λιθουανία απαγορεύει στους Ρώσους να αποβιβάζονται από τα τρένα στους σταθμούς Kyana και Kybartai
Η κίνηση είναι μέρος ευρύτερων μέτρων που έλαβε η Λιθουανία ως απάντηση στις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Η λιθουανική κυβέρνηση έλαβε απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου, να απογορεύσει στους Ρώσους που ταξιδεύουν στην περιοχή του Καλίνινγκραντ μέσω λιθουανικού εδάφους να κατεβαίνουν και να επιβιβάζονται σε τρένα διέλευσης στους σταθμούς Kyana και Kybartai.
Αυτή η απόφαση θα περιπλέξει σημαντικά τα ταξίδια για τους Ρώσους πολίτες που χρησιμοποιούν αυτούς τους σταθμούς για διέλευση μέσω της Λιθουανίας.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ρώσοι με άδεια παραμονής ή υπηκοότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους σταθμούς για τη μεταφορά τους.
Η κίνηση είναι μέρος ευρύτερων μέτρων που έλαβε η Λιθουανία ως απάντηση στις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το 2022, η Λιθουανία έχει ήδη περιορίσει τη χερσαία διαμετακόμιση στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και εισήγαγε ποσοστώσεις για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Ως αποτέλεσμα, άρχισαν να χρησιμοποιούνται εναλλακτικές διαδρομές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας με πλοία και πορθμεία για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ από άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Αυτή η απόφαση της λιθουανικής κυβέρνησης υπογραμμίζει την πρόθεση της χώρας να συνεχίσει την πολιτική της για αυξανόμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης