Διεθνή

Μήνυμα από Γερμανία: Όχι από Bundestag στην αποστολή Taurus στο Κίεβο

Μήνυμα από Γερμανία: Όχι από Bundestag στην αποστολή Taurus στο Κίεβο
Το γερμανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε ψήφισμα των CDU/CSU για προμήθεια των Ουκρανών με τους πυραύλους Taurus
Να μην στείλει η Γερμανία πυραύλους Taurus στην Ουκρανία αποφάσισε η Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο καταψήφισε με 480 ψήφους κατά, έναντι 182 υπέρ ψήφισμα των CDU/CSU που ζητούσε την αποστολή αυτών των πυραύλων στο Κίεβο.
Το ψήφισμα ζητούσε από τη γερμανική κυβέρνηση να «αναγνωρίσει τη Ρωσία ως υπαρξιακή απειλή» και να ενισχύσει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Μόσχας, ενώ απαιτούσε από τις γερμανικές αρχές «να υποστηρίξουν την Ουκρανία με άμεσες προμήθειες συστημάτων μάχης που ζητούνται και διατίθενται στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Taurus, καθώς και πυρομαχικών στον αγώνα κατά της Ρωσίας και να αναλάβουν την ηγεσία και τον συντονισμό στην Ευρώπη σε αυτό το θέμα».
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν εκ νέου επί ενός ψηφίσματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό, το οποίο ζητά την προμήθεια της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Στο ψήφισμα αυτό δεν γίνεται λόγος για τους πυραύλους Taurus, η εμβέλεια των οποίων είναι στα 500 χιλιόμετρα.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης