Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελευταία προειδοποίηση σε Ουκρανία: Θα χάσετε και άλλα εδάφη, αρχίστε διαπραγματεύσεις

Τελευταία προειδοποίηση σε Ουκρανία: Θα χάσετε και άλλα εδάφη, αρχίστε διαπραγματεύσεις
Το ερώτημα είναι πόσα ακόμα εδάφη θα χάσουν και πόσοι Ουκρανοί στρατιώτες θα πεθάνουν
Σαφή προειδοποίηση στην Ουκρανία ότι εάν δεν προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα χάσει και άλλα εδάφη απευθύνουν ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές, τη στιγμή που από τη Μόσχα διαμηνύουν πως Κίεβο και Οδησσός είναι ρωσικές πόλεις.
«Οι Ουκρανοί θα χάσουν.
Τα μόνα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής: Πόσα ακόμα εδάφη θα χάσουν; Και πόσους ακόμα νεκρούς στρατιώτες θα μετρήσουν;.
Υπάρχει πιθανότητα οι Ρώσοι, μετά την επιτυχία τους στην Avdiivka, να συνεχίσουν να προελαύνουν και να απελευθερώνουν ακόμα περισσότερα εδάφη» υποστήριξε ο John Mearsheimer, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, όσα κεφάλαια και να μεταφερθούν από τη Δύση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να βοηθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να νικήσουν.
«Για αυτό το λόγο, πρέπει η ουκρανική κυβέρνηση να σκεφτεί τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, της οποίας ο στρατός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Οι Ουκρανοί πρέπει να πάνε σε συμφωνία» επισημαίνει ο Mearsheimer.
Σημειώνεται πως ήδη οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους απελευθέρωσαν το χωριό Pobieda στην κατεύθυνση του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης