Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Λευκορωσία φοβάται εισβολή της Δύσης - Έχουν διπλασιάσει δυνάμεις και τανκ στα σύνορα σε μια 4ετία

H Λευκορωσία φοβάται εισβολή της Δύσης - Έχουν διπλασιάσει δυνάμεις και τανκ στα σύνορα σε μια 4ετία
Ανόητη η επιθυμία της Δύσης να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία λέει ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας, Victor Khrenin
Η Δύση εκτελεί μια σειρά ενεργειών που δείχνουν προετοιμασία για στρατιωτική δράση ενώ παράλληλα πραγματοποιεί κινήσεις αναγνώρισης κατά της Λευκορωσίας υποστηρίζει ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας, Victor Khrenin, αναφέροντας πως μέσα σε 4 χρόνια οι δυτικές δυνάμεις έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των δυνάμεων και των τανκ στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία.
«Βλέπουμε τη Δυτική Ευρώπη, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να λαμβάνει μέτρα που δείχνει προετοιμασία για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Αντιλαμβανόμαστε εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο Khrenin, επισημαίνοντας ότι πέρα από τις ενέργειες των χερσαίων δυνάμεων, έχουν καταγραφεί και εναέριες απόπειρες αναγνώρισης του εδάφους της Λευκορωσίας.

Αναγνωρίσεις

Σύμφωνα με τον Khrenin, διεξάγονται διαρκώς αναγνωρίσεις από μαχητικά αεροσκάφη και drones, οι οποίες εκτιμώνται κατά μέσο όρο σε 5 με 9 εξόδους σε ημερήσια βάση.
«Δείχνουν ενεργό ενδιαφέρον για τα στρατιωτικά στρατόπεδα και τις βάσεις μας», τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.

Διπλασιασμός δυνάμεων σε 4 χρόνια

Επιπλέον, υποστήριξε πως το 2020-2024, η Δύση αύξησε τον αριθμό του προσωπικού και των αρμάτων μάχης στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας κατά μιάμιση έως δύο φορές.
«Δεν θα ανακοινώσω τους αριθμούς, αλλά μπορείτε να δείτε τις αλλαγές μόνο στο προσωπικό.
Υπάρχει μια αύξηση από μιάμιση έως δύο φορές.
Ακόμη και σε τανκ: ήταν 69, τώρα 129.
Αυτές οι ομάδες δεν είναι στατικές, τις βλέπουμε και εμείς πολύ καλά» υπογράμμισε ο Khrenin, αναφέροντας ως παράδειγμα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Λιθουανία.

Αμερικανικό τάγμα

«Οι Αμερικανοί πιθανότατα τοποθέτησαν ένα τάγμα εκεί πριν από τρία χρόνια:
Αν και είπαν ότι θα είναι προσωρινό και θα το αποσύρουν, αυτό παραμένει εκεί.
Και είναι μόνο 15 χιλιόμετρα από τα κρατικά μας σύνορα» υποστήριξε ο Khrenin, ο οποίος δεν απέκλεισε στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης που είναι σε εξέλιξη να δημιουργηθούν ομάδες κρούσης κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.
Όπως είπε, η απάντηση του λευκορωσικού στρατού θα είναι επαρκής.

Ανόητοι

Επιπλέον, ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την επιθυμία της Δύσης να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία «ανόητη».
«Για τι ετοιμάζονται;
«Προσφέρετε μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία».
Τι είδους βλακεία είναι αυτή;
Λοιπόν, πόσες φορές έχουν ήδη προσπαθήσει να την προκαλέσουν;» διερωτήθηκε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος τόνισε ότι οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας θα πραγματοποιηθούν το 2025 στο έδαφος της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης