Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικό τέλος: Σε δύο μήνες οι Ουκρανοί στρατιώτες ξεμένουν πλήρως από οβίδες

Οριστικό τέλος: Σε δύο μήνες οι Ουκρανοί στρατιώτες ξεμένουν πλήρως από οβίδες
Η Ευρώπη δεν μπορεί να φτάσει τον ρυθμό παραγωγής των Ρώσων υποστηρίζει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Σε μια παραδοχή που αν μη τι άλλο συνεπάγεται… την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο προχώρησε ο Ουκρανός έφεδρος ταγματάρχης, Alexey Getman, ο οποίος υπογράμμισε πως ο στρατός χρησιμοποιεί με φειδώ τα βλήματα πυροβολικού, καθώς αυτά ενδέχεται να εξαντληθούν πλήρως σε διάστημα δύο μηνών.
«Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε οβίδες πολύ προσεκτικά, γιατί σε δύο μήνες, θεωρητικά, δεν θα έχουμε καμία.
Δεν είναι ότι θα υπάρχουν λιγότερες οβίδες, αλλά ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου.
Απλώς δεν θα υπάρχει τίποτα να πυροβολήσουμε.
Για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο μηδέν, έχουμε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επιθέσεων πυροβολικού και χρησιμοποιούμε οβίδες με πολύ φειδώ, γιατί είναι απλά αδύνατο να επιτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Ουκρανός έφεδρος ταγματάρχης.
Πάντως, δεν κρύβει την ελπίδα του σε μια αυξημένη βοήθεια από τις χώρες της ΕΕ έως ότου επιλυθεί στο Κογκρέσο το ζήτημα της διάθεσης κονδυλίων για το Κίεβο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν συνεχώς έλλειψη οβίδων και η ευρωπαϊκή αμυντική παραγωγή δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Ρωσική Ομοσπονδία όσον αφορά τους ρυθμούς παραγωγής.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ είχε δεσμευτεί ότι τον Μάρτιο του 2024 θα έδινε στους Ουκρανούς ένα εκατομμύριο οβίδες, υπόσχεση που ωστόσο δεν μπορεί να υλοποιήσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τελικά 600.000 οβίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης