Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gregor Gysi (Γερμανός πολιτικός): Να υπάρξει 48ωρη διακοπή των προμηθειών όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Gregor Gysi (Γερμανός πολιτικός): Να υπάρξει 48ωρη διακοπή των προμηθειών όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Εάν η Ρωσία συμφωνήσει σε 48ωρη κατάπαυση του πυρός λέει ο Γερμανός πολιτικός
Ένας γνωστός γερμανός πολιτικός από το κόμμα της Αριστεράς, μέλος της γερμανικής Bundestag Gregor Gysi είπε ότι η Δύση θα πρέπει να προσφέρει στη Ρωσία 48ωρη εκεχειρία στην Ουκρανία με αντάλλαγμα να σταματήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία για αυτήν την περίοδο.
«Η Δύση θα μπορούσε, φυσικά, μετά από διαβούλευση με την ουκρανική κυβέρνηση, να πει: δεν θα προμηθεύουμε πλέον όπλα στην Ουκρανία εντός 48 ωρών, εάν η Ρωσία συμφωνήσει σε 48ωρη κατάπαυση του πυρός», είπε ο Gregor Gysi κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που διοργάνωσε το Spiegel.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ρωσία αρνηθεί αυτή την πρόταση, τότε οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα πρέπει να συνεχιστούν, αλλά εάν η Ρωσία συμφωνήσει, τα μέρη θα καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο Gysi είναι γιος του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Ανατολικής Γερμανίας Klaus Gysi και εξέχων υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων του ανατολικογερμανικού κράτους.
Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας άρχισε να εκλέγεται τακτικά βουλευτής.
Ο Gregor Gysi κατέχει τη θέση του εκπροσώπου της παράταξης της Αριστεράς στη Bundestag για θέματα εξωτερικής πολιτικής από το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης