Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η CIA ενημέρωσε την ΕΕ για μια «απειλή» από τη Ρωσία, για την οποία ωστόσο γνωρίζει ελάχιστα

New York Times: Η CIA ενημέρωσε την ΕΕ για μια «απειλή» από τη Ρωσία, για την οποία ωστόσο γνωρίζει ελάχιστα
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διχάζονται έντονα για το τι σχεδιάζει να κάνει ο (ρώσος) πρόεδρος Putin
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για μια απειλή από τη Ρωσία, για την οποία η ίδια γνωρίζει ελάχιστα, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με τους New York Times, αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από επείγουσες ενημερώσεις με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την Ασία.
Στις συναντήσεις συζητήθηκε η πιθανότητα η Ρωσία να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.
«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διχάζονται έντονα για το τι σχεδιάζει να κάνει ο (ρώσος) πρόεδρος Putin», αναφέρουν οι New York Times.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι έχουν μικρή εμπιστοσύνη στη δική τους ανάλυση για την πιθανότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων σε τροχιά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, αναφέρθηκε στις φήμες σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα.
Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι ABC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα μπορούσαν να είχαν ενημερωθεί σε μια μυστική ενημέρωση για τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να «τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα» για χρήση κατά δορυφόρων.
Οι ρώσοι δηλώνουν ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τη διάθεση χρημάτων στην Ουκρανία, επικαλούμενο φανταστικά σενάρια.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει τάσσεται υπέρ της αποτροπής μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα και της διατήρησής της για ειρηνικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης