Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Στην κυριολεξία η 110η Ταξιαρχία των Ουκρανών δραπέτευσε από την Avdiivka, έγινε χάος

Washington Post: Στην κυριολεξία η 110η Ταξιαρχία των Ουκρανών δραπέτευσε από την Avdiivka, έγινε χάος
Oι στρατιώτες της 110ης Ταξιαρχίας ήταν εξαντλημένοι αφού υπηρέτησαν για δύο χρόνια χωρίς εναλλαγή και η κούραση τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους «χωρίς προηγούμενη έγκριση»
Στρατιώτες της 110ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέφυγαν από την Avdiivka «χωρίς προηγούμενη έγκριση», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη Ουκρανούς στρατιώτες.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν την Avdiivka.
Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αργότερα ότι η εντολή ήρθε μια ημέρα μετά την έναρξη της ανεξέλεγκτης φυγής ουκρανικών μονάδων από την πόλη.
Σύμφωνα με την Washington Post, η έξοδος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την πόλη ήταν χαοτική και κακώς σχεδιασμένη.
Σύμφωνα με έναν Ουκρανό στρατιώτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ορισμένοι στρατιώτες συγκεκριμένα έλαβαν εντολή να λάβουν θέσεις που είχαν ήδη καταστραφεί ή καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Ο στρατιώτης είπε ότι οι στρατιώτες της 110ης Ταξιαρχίας ήταν εξαντλημένοι αφού υπηρέτησαν για δύο χρόνια χωρίς εναλλαγή και η κούραση τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους «χωρίς προηγούμενη έγκριση», ανέφερε η Washington Post.
Ο διοικητής ενός αποσπάσματος της 53ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε επίσης ότι δεν κατάφερε όλο το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό να βγει από την πόλη.
Η παράδοση του Avdiivka «έσπασε ψυχολογικά» ορισμένους στρατιώτες.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι από όλα αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης