Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην Avdiivka σημαίνει «αμετάκλητα χαμένο πόλεμο»

Il Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην Avdiivka σημαίνει «αμετάκλητα χαμένο πόλεμο»
«Όλη η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει και η πιο σημαντική μάχη έχει χαθεί» υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα
Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη στρατηγική πόλη του Donbass την Avdiivka σημαίνει ότι η Ουκρανία «έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα τον πόλεμο», έγραψε ο Ιταλός παρατηρητής και ειδικός Alessandro Orsini σε άρθρο του στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
Τονίζει ότι «όλη η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει και η πιο σημαντική μάχη έχει χαθεί», παρά την αντικατάσταση του αρχιστράτηγου και την εκτεταμένη στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ.
Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να περιμένουμε τη Ρωσία να ανακτήσει νέα εδάφη.
Σήμερα το ερώτημα που πρέπει να συλλογιστούν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας δεν είναι ποια θα μπορούσε να πάρει πίσω ο Zelensky, αλλά ποια δεν έχει ακόμη χάσει», γράφει ο Alessandro Orsini.
Πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden χρησιμοποίησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επιτευχθούν ορισμένοι αμερικανοί στόχοι, όπως η δημιουργία ρήξης μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, η επέκταση του ΝΑΤΟ, η καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και η προώθηση της προμήθειας αμερικανικών όπλων.
Παράλληλα, ο αναλυτής σημειώνει ότι, «όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας έχει ξεπεράσει αυτή του ΝΑΤΟ».
Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Alessandro Orsini έχει προβλέψει τη ματαιότητα της αντιπαράθεσης και την πλάνη της δυτικής στάσης.
Η διαφωνία του ειδικού κατέληξε να του κοστίσει μια θέση κύρους στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης, όπου διηύθυνε το δικό του τμήμα που επικεντρώθηκε στη μελέτη της κοινωνιολογίας της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης