Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλήρημα από το γεροντάκι Biden: «Τρελός πουτάνας γιος ο Putin» - Πώς αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος

Παραλήρημα από το γεροντάκι Biden: «Τρελός πουτάνας γιος ο Putin» - Πώς αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος
Νέες μείζονες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ με αφορμή τον θάνατο του Navalny
(upd 3) Σε μια αν μη τι άλλο προσβλητική επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, τον οποίο χαρακτήρισε παλαβό, πουτ@... γιο («son of a bitch») που αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Το γεροντάκι που πάσχει από άνοια προέβη σε θρασύτατους και ανεπίτρετπους χαρακτηρισμούς... ποιος ο Biden που κάθε μια μέρα κάνει και μια γκάφα ή πέφτει επειδή δεν μπορεί να σταθεί όρθιος.

Σε εκδήλωση δωρητών του Δημοκρατικού κόμματος στο Σαν Φρανσίσκο, ο Biden ξεπέρασε τα όρια, πραγματοποιώντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Ρώσο πρόεδρο.
«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή.
Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός πουτ@ν... γιος, ο Putin και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Biden, ο οποίος τα έβαλε και με τον Donald Trump για τη στάση που τηρεί ο τελευταίος με αφορμή τον θάνατο του Ρώσου, σφοδρού επικριτή και αντιπάλου του Putin, Alexei Navalny.
Με αφορμή την τοποθέτηση του Trump ότι νιώθει σαν τον Navalny και ότι διώκεται πολιτικά, ο Biden υπογράμμισε: «Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό σε ψυχιατρείο».
«Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε» επισήμανε ο Αμερικάνος πρόεδρος.
Μάλιστα ο Biden έκανε γνωστό πως αύριο Παρασκευή 23/2 (Σάββατο - Ελλάδα 24/2) όταν και συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα ανακοινώσει νέες, μείζονες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή τον θάνατο του Navalny.

Η απάντηση Putin

Απάντηση στην αθλιότητα του Joe Biden έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin…
Όπως είπε, «κάθε μέρα που περνά o Biden με επιβεβαιώνει, τα όσα ανέφερε απλώς επικυρώνουν την ορθότητα των απόψεών μου.
Πρόσφατα με ρωτήσατε ποιος είναι προτιμότερος για τη Ρωσία μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απάντησα ότι θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο, αλλά πιστεύω ότι για εμάς, για τη Ρωσία, ο Biden, είναι πιο προτιμότερος.
Και αν κρίνω με βάση αυτά που μόλις είπε, έχω απόλυτο δίκιο» υποστήριξε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin σημείωσε ότι ο Biden δεν θα μπορούσε να είχε πει: «Vladimir, μπράβο, ευχαριστώ, με βοήθησες πολύ.
Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί, τι συμβαίνει στην εσωτερική πολιτική σκηνή…
Αυτή η αντίδραση είναι απολύτως επαρκής, πράγμα που σημαίνει ότι είχα δίκιο» κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ρωσία: Δεν προσβάλλει τον Putin - Είναι ντροπή και αίσχος για τις ΗΠΑ


Τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Αμερικάνος πρόεδρος, Joe Biden κατά του Ρώσου ομολόγου του, Vladimir Putin σχολίασε το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ντροπή για τις ΗΠΑ.
«Τα λόγια αυτά του Biden δεν μπορούν να προσβάλλουν τον Ρώσο πρόεδρο.
Δεν μπορούν να τον βλάψουν.
Είναι ντροπή και αίσχος για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως ο Joe Biden προσπαθεί να επιδείξει τη συμπεριφορά καουμπόι από το Χόλιγουντ, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Medvedev: Υπαρξιακή απειλή...οι άχρηστοι γέροι όπως ο Biden

Τις δηλώσεις του Joe Biden σχολίασε και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

«Σε αντίθεση με όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η υπαρξιακή απειλή δεν είναι το κλίμα. αλλά οι άχρηστοι γέροι, όπως ο ίδιος ο Biden, που έχουν γεροντική άνοια και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πόλεμο κατά της Ρωσίας» τόνισε ο Medvedev.

Ρωσικό διάβημα διαμαρτυρίας στο State Department

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από τη Ρωσία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) λόγω προσβλητικών δηλώσεων Biden κατά Putin.
«Αποστείλαμε μια έντονη νότα διαμαρτυρίας για τον εξωφρενικό χαρακτήρα και το απαράδεκτο προσβολών από την αμερικανική ηγεσία εναντίον του Ρώσου προέδρου», τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov.
Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η παρούσα όξυνση δεν θα ξεπεραστεί με μία απλή συγγνώμη, «και οι αμερικανικές αρχές δεν θα συμφωνήσουν σε αυτό».
Σύμφωνα με τον Antonov, η απαράδεκτη ρητορική του Biden δείχνει μόνο ανικανότητα και έλλειψη κοινής λογικής στην πολιτική απέναντι στη Ρωσία.
«Όλα γίνονται για να μας προκαλέσουν να κάνουμε συναισθηματικά αντίποινα.
Προφανώς, η αγένεια, οι βρισιές, οι άσεμνες δηλώσεις δεν χρησιμεύουν στην ενίσχυση της στρατηγικής ασφάλειας που είναι τόσο απαραίτητη για τον κόσμο στις σημερινές ιστορικές συνθήκες» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης