Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από ΗΠΑ: Ουκρανοί αποφασίστε ποιες πόλεις θα παραδώσετε, οι 4 αδύναμες περιοχές - Ρωσία: Μας ανήκουν Κίεβο, Οδησσός

Σοκ από ΗΠΑ: Ουκρανοί αποφασίστε ποιες πόλεις θα παραδώσετε, οι 4 αδύναμες περιοχές - Ρωσία: Μας ανήκουν Κίεβο, Οδησσός
Sabrina Singh (Εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αποφασίσει ποιες πόλεις μπορεί να κρατήσει - Il Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην Avdiivka σημαίνει «αμετάκλητα χαμένο πόλεμο»
(upd 47) Μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Avdiivka ο Ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το μέτωπο…
Οι αμερικανοί προειδοποιούν τους Ουκρανούς ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το ποιες πόλεις θα παραδώσουν στους ρώσους…
Η πόλη Avdiivka ήταν στρατηγική νίκη των ρώσων αλλά με απώλειες που εκτιμώνται σε 8.500 νεκρούς ρώσους… βέβαια και οι Ουκρανοί είχαν δραματικές απώλειες αφού μόνο σε μια μέρα έχασαν οι ουκρανοί 1.500 στρατιώτες.

Τα 4 αδύναμα σημεία των Ουκρανών βρίσκονται

1)Μια ανάλυση των δεδομένων στο Ουκρανικό μέτωπο δείχνει ότι η πιο σοβαρή σχεδιαζόμενη αντεπίθεση βρίσκεται στον άξονα προς Kharkiv και ειδικά Kupyansk-Svatove-Kreminna με στόχο την κατάληψη του ποταμού Oskil.
Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται περίπου 90.000 Ουκρανοί στρατιώτες και σε εξέλιξη βρίσκεται μια καλά οργανωμένη επιχείρηση αντεπίθεσης.
Κατάληψη του ποταμού Oskil σημαίνει προέλαση προς Slovyansk.

2)Δυτικά του Bakhmut με στόχο το Chasiv Yar… ήδη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει προόδους αλλά η Ουκρανική άμυνα μειώνει την ένταση της ρωσικής προέλασης.

3)Μετά την πλήρη πτώση της Marinka, οι ρώσοι πήραν και την Pobieda αλλά εδώ στόχος είναι η Kostyantynivka κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.
Επίσης το Ungledar το οποίο από το 2023 επιχειρούν οι Ουκρανοί.
O τελικός στόχος στην περιοχή προφανώς είναι το Kurakhove.

4)Η περιοχή της Zaporhzia και ειδικά η πόλη Orikhiv.
Οι μάχες για την ανακατάληψη του Robotyne συνεχίζονται αλλά στην κατεύθυνση της Zaporizhia ο στόχος είναι η πόλη Orikhiv…
Εάν πέσει τότε, θα πέσει και η πόλη της Zaporizhia.

Sabrina Singh (Εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αποφασίσει ποιες πόλεις μπορεί να κρατήσει

Η δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ότι ο ουκρανικός στρατός, μετά την απώλεια της Avdiivka, θα πρέπει να αποφασίσει ποιες πόλεις είναι σε θέση να κρατήσει, είναι τρομακτική, δήλωσε ο Ουκρανικός δημοσιογράφος Maxim Nazarov.
Διαβάζω τη δήλωση από τις ΗΠΑ, είναι μια αποκάλυψη.
Όλα αυτά λέγονται με φόντο την απώλεια του Avdiivka.
Αυτό είναι το συναίσθημα για το οποίο μιλούσα.
Καθόλου αισιόδοξο.
Κοιτάζω τις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες στην Ουκρανία και είναι δύσκολο να το πω».
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh προειδοποίησε ότι χωρίς τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να επιλέξουν ποιες πόλεις θα μπορούσαν να κρατήσουν.

Medvedev (Ρωσία): Εάν χρειαστεί θα πάμε στο Κίεβο, ρωσική η Οδησσός - Δεν είναι κράτος η Ουκρανία

Σε … προφητεία από το μέλλον παραπέμπουν οι δηλώσεις του Dmitry Medvedev, του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποκαλέσει την Ουκρανία κράτος… με την πλήρη έννοια του όρου, αναφέροντας πως η Οδησσός και το Κίεβο είναι ρωσικές πόλεις, και πως είναι πολύ πιθανό ο ρωσικός στρατός να φτάσει στο Κίεβο εάν αυτό  χρειαστεί στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων που έχει θέσει  η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας.
Μάλιστα σημείωσε πως δεν μπορεί να πει που ακριβώς θα σταματήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση και τι ... ακριβώς θα απομείνει από σημερινή μορφή της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξη του σε ρωσικά ΜΜΕ ο Medvedev υποστήριξε πως τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανόν να χρειαστεί να φτάσουν στο Κίεβο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Ο Medvedev τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί όσο μπορεί να καθυστερήσει τη στιγμή εκείνη που θα πρέπει να ... πακετάρει τα πράγματα της και να φύγει για τη Βαρσοβία ή το Λονδίνο.
«Φυσικά, προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να καθυστερήσουν τη στιγμή που πρέπει να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν για Βαρσοβία ή Λονδίνο, στην καλύτερη περίπτωση.
Στην χειρότερη, είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί» υπογράμμισε ο Medvedev, ο οποίος ανέφερε πως «η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη που την περιμένει η Ρωσική Ομοσπονδία».
«Περιμένουμε την Οδησσό στη Ρωσική Ομοσπονδία, λόγω της ιστορίας αυτής της πόλης, του είδους των ανθρώπων που ζουν εκεί, της γλώσσας που μιλούν.
Αυτή είναι η ρωσική, είναι πόλη μας»
υποστήριξε ο Medvedev, ο οποίος επισήμανε πως δεν μπορεί να αποκαλέσει την Ουκρανία κράτος με την πλήρη έννοια του όρου.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Zelensky τον χαρακτήρισε έναν αιμοσταγή κλόουν, υποστηρίζοντας πως η μοίρα του είναι θλιβερή.

«Όσο για αυτόν τον χαρακτήρα, τον Zelensky, η μοίρα του είναι σίγουρα θλιβερή - στην ιστορία της χώρας του, στην ιστορία του κόσμου, θα παραμείνει ως ένας αιμοσταγής κλόουν που έγινε διάσημος χάρη σε δημοσιεύματα και που δεν έκανε τίποτα καλό για τον λαό του» υπογράμμισε ο Medvedev.

Σε απόγνωση ο Zelensky: Δεν έχω plan B, αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ

Στην παραδοχή ότι δεν έχει plan B σε περίπτωση που οι ΗΠΑ σταματήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως χωρίς τη βοήθεια της Δύσης ο ουκρανικός στρατός θα υποστεί τεράστιες απώλειες.
Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Zelensky ερωτηθείς για το εάν διαθέτει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ σταματούν τη βοήθεια, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν και υπονόησε πως δεν έχει… κάποιο σχέδιο.
«Θα χρειαστεί να βρούμε κάτι παρόμοιο, φυσικά, θα το βρούμε….
Πρέπει να επιβιώσουμε.
Πρέπει να βρούμε παράλληλες γραμμές» τόνισε ο Zelensky, ο οποίος επανέλαβε τη δυσαρέσκεια του για την επιβράδυνση της δυτικής βοήθειας.
«Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι.
Διαφορετικά δεν θα έχουμε καμία ευκαιρία» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει την απώλεια της Avdiivka.
Ο Zelensky υποστήριξε πως μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια του πολέμου, οι Ουκρανοί κατάφεραν να πάρουν πίσω μέρος της περιοχής του Kharkiv που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι καθώς και να … ξεμπλοκάρουν τη Μαύρη Θάλασσα.

Stoltenberg: Η Ουκρανία δικαιούται να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει «ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους εκτός Ουκρανίας» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenbrg, ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η χρήση δυτικών όπλων για να χτυπηθούν στόχοι εντός ρωσικού κράτους υπήρξε εστία διαφωνιών μεταξύ των συμμάχων της κυβέρνησης Zelensky.
«Εναπόκειται σε κάθε σύμμαχο να αποφασίσει εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με όσα προσφέρει, και διαφορετικοί σύμμαχοι είχαν κάπως διαφορετικές πολιτικές.Αλλά γενικά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αυτό περιλαμβάνει και το χτύπημα νόμιμων στρατιωτικών στόχων, ρωσικών στρατιωτικών στόχων, εκτός Ουκρανίας», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe.
«Αυτό είναι το διεθνές δίκαιο και, φυσικά, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να το ασκήσει για να προστατεύσει τον εαυτό της», συμπλήρωσε.

Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Οι Ουκρανοί θα χάσουν και άλλα εδάφη, να αρχίσουν διαπραγματεύσεις

Σαφή προειδοποίηση στην Ουκρανία ότι εάν δεν προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα χάσει και άλλα εδάφη απευθύνουν ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές, τη στιγμή που από τη Μόσχα διαμηνύουν πως Κίεβο και Οδησσός είναι ρωσικές πόλεις.
«Οι Ουκρανοί θα χάσουν.
Το μόνο ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Πόσα ακόμα εδάφη θα χάσουν; Και πόσους ακόμα νεκρούς στρατιώτες θα μετρήσουν;.
Υπάρχει πιθανότητα οι Ρώσοι, μετά την επιτυχία τους στην Avdiivka, να συνεχίσουν να προελαύνουν και να απελευθερώνουν ακόμα περισσότερα εδάφη» υποστήριξε ο John Mearsheimer, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, όσα κεφάλαια και να μεταφερθούν από τη Δύση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να βοηθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να νικήσουν.
«Για αυτό το λόγο, πρέπει η ουκρανική κυβέρνηση να σκεφτεί τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, της οποίας ο στρατός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Οι Ουκρανοί πρέπει να πάνε σε συμφωνία» επισημαίνει ο Mearsheimer.
Σημειώνεται πως ήδη οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους απελευθέρωσαν το χωριό Pobieda στην κατεύθυνση του Donetsk.

Il Fatto Quotidiano (Ιταλικό ΜΜΕ): Η ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην Avdiivka σημαίνει «αμετάκλητα χαμένο πόλεμο»

Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη στρατηγική πόλη του Donbass την Avdiivka σημαίνει ότι η Ουκρανία «έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα τον πόλεμο», έγραψε ο Ιταλός παρατηρητής και ειδικός Alessandro Orsini σε άρθρο του στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
Τονίζει ότι «όλη η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει και η πιο σημαντική μάχη έχει χαθεί», παρά την αντικατάσταση του αρχιστράτηγου και την εκτεταμένη στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ.
Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να περιμένουμε τη Ρωσία να ανακτήσει νέα εδάφη.
Σήμερα το ερώτημα που πρέπει να συλλογιστούν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας δεν είναι ποια θα μπορούσε να πάρει πίσω ο Zelensky, αλλά ποια δεν έχει ακόμη χάσει», γράφει ο Alessandro Orsini.
Πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden χρησιμοποίησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επιτευχθούν ορισμένοι αμερικανοί στόχοι, όπως η δημιουργία ρήξης μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, η επέκταση του ΝΑΤΟ, η καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και η προώθηση της προμήθειας αμερικανικών όπλων.
Παράλληλα, ο αναλυτής σημειώνει ότι, «όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας έχει ξεπεράσει αυτή του ΝΑΤΟ».
Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Alessandro Orsini έχει προβλέψει τη ματαιότητα της αντιπαράθεσης και την πλάνη της δυτικής στάσης.
Η διαφωνία του ειδικού κατέληξε να του κοστίσει μια θέση κύρους στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης, όπου διηύθυνε το δικό του τμήμα που επικεντρώθηκε στη μελέτη της κοινωνιολογίας της τρομοκρατίας.

Oleg Starikov (Ουκρανική SBU): Η περιοχή της Zaporizhia είναι το πιο ευάλωτο σημείο για τον Ουκρανικό στρατό

Τα ρωσικά στρατεύματα διατηρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε συνεχή ένταση, αναζητώντας κενά στην άμυνα, το αδύναμο σημείο του ουκρανικού στρατού είναι στο Zaporozhye, όπου μπορεί να δοθεί ένα χτύπημα, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο απόστρατος συνταγματάρχης της Ουκρανικής SBU Oleg Starikov.
Τα ρωσικά στρατεύματα διατηρούν συνεχώς την άμυνά μας τεταμένη σε όλη τη γραμμή μάχης, αναζητώντας αδύνατα σημεία Τώρα το αδύνατο σημείο μας είναι στην Zaporizhia.
Ο Oleg Starikov εξέφρασε την υπόθεση ότι ο ρωσικός στρατός θα πραγματοποιήσει ελιγμούς εκτροπής στο βορρά και το κύριο πλήγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθεί στο νότο.
«Στη χειμερινή στρατιωτική εκστρατεία του 2024, χρησιμοποιούν μια στρατιωτική στρατηγική, τη λεγόμενη αιώρηση.
Θα χτυπήσουν σε ένα μέρος, θα υποχωρήσουν και θα χτυπήσουν σε άλλο», εξέφρασε τη γνώμη του ο Oleg Starikov.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Igor Lutsenko, δήλωσε ότι, μετά την Avdiivka , η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Kharkiv και Zaporozhye.
Ο Igor Lutsenko πρόσθεσε ότι ο κύριος λόγος για τις συνεχείς υποχωρήσεις ήταν η αποτελεσματική χρήση κατευθυνόμενων εναέριων βομβών από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Idnes (ΜΜΕ Τσεχίας): Η κατάληψη της Avdiivka από τα ρωσικά στρατεύματα αλλάζει την πορεία της σύγκρουσης

Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να αντιμετωπίσει νέες ήττες στο μέτωπο και να χάσει και άλλες πόλεις μετά την υποχώρηση από την Avdiivka, γράφει η τσέχικη εφημερίδα iDNES.
«Υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι μεταξύ των στρατιωτικών αναλυτών ότι η πτώση της Avdiivka θα μπορούσε να επαναληφθεί σε άλλους τομείς του μετώπου», αναφέρει η iDNES.
Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τον ρωσικό στρατό, αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε διάφορες περιοχές στο Donbass.

The Spectator: Οι Ουκρανοί ηττήθηκαν στην Avdiivka λόγω έλλειψης πυρομαχικών

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ηττήθηκαν στην Avdiivka λόγω έλλειψης πυρομαχικών υποστηρίζει δημοσίευμα του βρετανικού The Spectator.
«Ο ρωσικός στρατός εκτόξευε 10.000 οβίδες την ημέρα.
Οι Ουκρανοί μπορούσαν να ρίξουν μόνο 1.500 ως απάντηση.
Αυτή η ανισότητα ήταν που έκανε την ήττα αναπόφευκτη» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η απροθυμία της Δύσης να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία έφερε αυτό το αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης, έχοντας παράλληλα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση για τους Ουκρανούς σε όλο το μέτωπο.
«Το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε λουτρό αίματος.
Οι Ρώσοι προχωρούν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, απωθώντας εξαντλημένους και απελπισμένους Ουκρανούς στρατιώτες των οποίων τελειώνουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζονται για τη μάχη» υπογραμμίζει το The Spectator.
Υπενθυμίζεται πως η Avdiivka έπεσε στα χέρια των Ρώσων το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου.

Μήνυμα από Γερμανία: Όχι Bundestag στην αποστολή Taurus στο Κίεβο

Να μην στείλει η Γερμανία πυραύλους Taurus στην Ουκρανία αποφάσισε η Bundestag, το γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο καταψήφισε με 480 ψήφους κατά, έναντι 182 υπέρ ψήφισμα των CDU/CSU που ζητούσε την αποστολή αυτών των πυραύλων στο Κίεβο.
Το ψήφισμα ζητούσε από τη γερμανική κυβέρνηση να «αναγνωρίσει τη Ρωσία ως υπαρξιακή απειλή» και να ενισχύσει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Μόσχας, ενώ απαιτούσε από τις γερμανικές αρχές «να υποστηρίξουν την Ουκρανία με άμεσες προμήθειες συστημάτων μάχης που ζητούνται και διατίθενται στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Taurus, καθώς και πυρομαχικών στον αγώνα κατά της Ρωσίας και να αναλάβουν την ηγεσία και τον συντονισμό στην Ευρώπη σε αυτό το θέμα».
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν εκ νέου επί ενός ψηφίσματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό, το οποίο ζητά την προμήθεια της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Στο ψήφισμα αυτό δεν γίνεται λόγος για τους πυραύλους Taurus, η εμβέλεια των οποίων είναι στα 500 χιλιόμετρα.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.

Chris Hedges (Αμερικάνος δημοσιογράφος): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με ανταλλαγή εδαφών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με ανταλλαγή εδαφών υποστηρίζει ο Αμερικάνος δημοσιογράφος βραβευμένος με Pulitzer, Chris Hedges.
«Η σύγκρουση θα καταλήξει σε διαπραγματεύσεις που θα περιλαμβάνουν ανταλλαγή εδαφών για ειρήνη.
Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πότε θα συμβεί αυτό.
Αλλά ακόμη και ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ και την Ουκρανία περιγράφουν τις τρέχουσες μάχες ως αδιέξοδο» υποστήριξε μιλώντας στους Global Times o Hedges.
Σύμφωνα με τον Hedges, η Ουάσιγκτον ήξερε από την αρχή ότι δεν μπορούσε να κερδίσει στη σύγκρουση με τη Μόσχα.
Όπως λέει, η επιθυμία των Αμερικάνων βλάψουν τη Ρωσία οδήγησε στην καταστροφή της ίδιας της Ουκρανίας.

Καταρρέουν οι Ουκρανοί: Οι Ρώσοι επελαύνουν στο Donetsk, κατέλαβαν το χωριό Pobieda

Με τον ουκρανικό στρατό μετά την απώλεια της Avdiivka να δείχνει σημάδια έντονης κατάρρευσης με τις αναφορές να κάνουν λόγο για δραματικές ελλείψεις σε όπλα, πυρομαχικά και … στρατιώτες, οι Ρώσοι όχι μόνο έχουν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά προελαύνουν στην επαρχία του Donetsk.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριό Pobieda που βρίσκεται στην κατεύθυνση του Donetsk.
Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός βελτίωσε τις θέσεις του κατά μήκος της πρώτης γραμμής, και επικράτησαν σε συγκρούσεις με τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στις περιοχές των οικισμών Novomikhailovka και Krasnogorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Μάλιστα αναφέρεται πως στις μάχες αυτές εξοντώθηκαν περισσότεροι από 410 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα τανκ, τρία τεθωρακισμένα άρματα μάχης και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.
Τους τελευταίους μήνες ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλο το μέτωπο του Donetsk, έχοντας απελευθερώσει σημαντικές πόλεις όπως η Maryinka και η Avdiivka.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Διέλυσαν τους Ουκρανούς με βόμβες FAB-500 και πυροβολικό – Η νίκη στην Pobieda

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Pobieda, στο Donetsk με εναέριες βόμβες FAB-500 και πυρά πυροβολικού.
«Οι Ρώσοι επιτέθηκαν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στο χωριό Pobieda με βόμβες FAB και τις νίκησαν με πυρά πυροβολικού.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να κρατήσουν αυτό το μέρος σε τέτοιες συνθήκες» υποστήριξε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.

Sergei Nikiforov (Γραφείο Zelensky): Κάτι σημαντικό θα ανακοινώσει η Ουκρανία στις 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Sergei Nikiforov γραμματέας Τύπου του Zelensky, δήλωσε ότι προετοιμάζεται μια διάσκεψη για τις 25 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή της ανώτατης ουκρανικής κυβέρνησης και χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως «κάτι ιδιαίτερο».
«Ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό για τις 25 Φεβρουαρίου.
Θα είναι ένα συνέδριο, μια ειλικρινής συζήτηση για το μελλοντικό μας μονοπάτι, το μονοπάτι το 2024. \Όλοι οι κορυφαίοι ομιλητές της κυβέρνησης, η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών, το Υπουργικό συμβούλιο θα είναι εκεί.
Θα μιλήσει ο Zelensky.
Πρόσθεσε ότι στη διάσκεψη θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης της Ουκρανίας, των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της εισαγωγής σύγχρονων τεχνολογιών, των εγγυήσεων ασφαλείας και της επιχειρηματικής υποστήριξης.
Μετά τη διάσκεψη, o Zelensky θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Washington Post: Στην κυριολεξία η 110η Ταξιαρχία των Ουκρανών δραπέτευσε από την Avdiivka, έγινε χάος

Στρατιώτες της 110ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέφυγαν από την Avdiivka «χωρίς προηγούμενη έγκριση», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη Ουκρανούς στρατιώτες.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν την Avdiivka.
Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αργότερα ότι η εντολή ήρθε μια ημέρα μετά την έναρξη της ανεξέλεγκτης φυγής ουκρανικών μονάδων από την πόλη.
Σύμφωνα με την Washington Post, η έξοδος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την πόλη ήταν χαοτική και κακώς σχεδιασμένη.
Σύμφωνα με έναν Ουκρανό στρατιώτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ορισμένοι στρατιώτες συγκεκριμένα έλαβαν εντολή να λάβουν θέσεις που είχαν ήδη καταστραφεί ή καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Ο στρατιώτης είπε ότι οι στρατιώτες της 110ης Ταξιαρχίας ήταν εξαντλημένοι αφού υπηρέτησαν για δύο χρόνια χωρίς εναλλαγή και η κούραση τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους «χωρίς προηγούμενη έγκριση», ανέφερε η Washington Post.
Ο διοικητής ενός αποσπάσματος της 53ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε επίσης ότι δεν κατάφερε όλο το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό να βγει από την πόλη.
Η παράδοση του Avdiivka «έσπασε ψυχολογικά» ορισμένους στρατιώτες.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι από όλα αυτά».
1928573338_0_0_1591_1080_1440x900_80_1_1_6b7992fe371dd3b2815a3b6c2c54ed62.jpg
Alexey Getman (Ουκρανός ταγματάρχης): Σε δύο μήνες ξεμένουμε πλήρως από οβίδες

Σε μια παραδοχή που αν μη τι άλλο συνεπάγεται… την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο προχώρησε ο Ουκρανός έφεδρος ταγματάρχης, Alexey Getman, ο οποίος υπογράμμισε πως ο στρατός χρησιμοποιεί με φειδώ τα βλήματα πυροβολικού, καθώς αυτά ενδέχεται να εξαντληθούν πλήρως σε διάστημα δύο μηνών.
«Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε οβίδες πολύ προσεκτικά, γιατί σε δύο μήνες, θεωρητικά, δεν θα έχουμε καμία.
Δεν είναι ότι θα υπάρχουν λιγότερες οβίδες, αλλά ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου.
Απλώς δεν θα υπάρχει τίποτα να πυροβολήσουμε.
Για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο μηδέν, έχουμε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επιθέσεων πυροβολικού και χρησιμοποιούμε οβίδες με πολύ φειδώ, γιατί είναι απλά αδύνατο να επιτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Ουκρανός έφεδρος ταγματάρχης.
Πάντως, δεν κρύβει την ελπίδα του σε μια αυξημένη βοήθεια από τις χώρες της ΕΕ έως ότου επιλυθεί στο Κογκρέσο το ζήτημα της διάθεσης κονδυλίων για το Κίεβο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν συνεχώς έλλειψη οβίδων και η ευρωπαϊκή αμυντική παραγωγή δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ είχε δεσμευτεί ότι τον Μάρτιο του 2024 θα έδινε στους Ουκρανούς ένα εκατομμύριο οβίδες, υπόσχεση που ωστόσο δεν μπορεί να υλοποιήσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τελικά 600.000 οβίδες.

Yulia Kiriyenko (TSN Ουκρανικό MME): Υπάρχει κίνδυνος ο ουκρανικός στρατός να πιεστεί στο Ugledar

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινδυνεύουν να «συμπιεστούν» στο Ugledar και σύντομα να επαναληφθεί η μοίρα της Avdiivka που απελευθερώθηκε από τη Ρωσία, δήλωσε η Yulia Kiriyenko, στρατιωτική ανταποκρίτρια του ουκρανικού τηλεοπτικού καναλιού TSN.
Η πόλη Avdiivka έπεσε…
Οι ρώσοι έχουν βάλει ως στόχο Kurakhovo (μια πόλη στο τμήμα του Donetsk, δυτικά της Marinka που ελέγχεται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις).
Εάν ρωσικά στρατεύματα προχωρήσουν εκεί, τότε θα έχουμε ένα άλλο Artemovsk - Avdiivka.
Αυτό θα συμβεί και στο Ugledar.
Και οι δυνάμεις μας κινδυνεύουν»
Σύμφωνα με την Yulia Kiriyenko, ένα από τα τάγματα «μπορεί ήδη να βρίσκεται σε περιμετρική άμυνα» λόγω «καθόδου» στα πλευρά και αποχώρησης γειτονικών μονάδων υπό την πίεση των ανώτερων ρωσικών δυνάμεων.
Η Yulia Kiriyenko κάλεσε τη διοίκηση της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Tavria» να οικοδομήσει εκεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας το συντομότερο δυνατό.
Το Ugledar βρίσκεται στην περιοχή Volnovakha της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, 50 χλμ. νοτιοδυτικά του Donetsk.

Vladimir Rogov (Zaporizhia): Οι ρώσοι προχωρούν αλλά οι Ουκρανοί αμύνονται σε Robotyne, Verbovoe

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύσσουν ενισχύσεις από την ελεγχόμενη από το Κίεβο πόλη Orekhiv στις περιοχές κοντά στους οικισμούς Robotyne και Verbovoe στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος της ομάδας «είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Μια αναδιάταξη ουκρανικού εξοπλισμού και προσωπικού βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη από το Orekhiv στο Robotyne και Verbovoe.
Όλα δείχνουν ότι προετοιμάζονται για ενεργές επιχειρήσεις μάχης.
Ο ουκρανικός εξοπλισμός που αναδιατάσσεται από τη Novodanilovka και τη Malaya Tokmachka καταστρέφεται από βόμβες ολίσθησης».
Σύμφωνα με τον πολιτικό, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε αυτό το τμήμα της γραμμής εμπλοκής, αλλά οι ουκρανικές μονάδες δεν αποσύρονται από τις θέσεις τους.
«Οι επίμονες μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο εχθρός είναι καλά εδραιωμένος».
Ο Vladimir Rogov είπε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν πολλά ουκρανικά ισχυρά σημεία στην περιοχή Robotyne κάθε μέρα και οι απώλειες της Ουκρανίας αυξάνονται.
Οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων, είπε, αυξάνουν την προοπτική ότι η Ουκρανία θα πρέπει να υποχωρήσει από το Robotyne.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η αποστολή απελευθέρωσης της Avdiivka ήταν δύσκολη αλλά επιτυχής

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Avdiivka ήταν μια δύσκολη αποστολή, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις την ολοκλήρωσαν με επιτυχία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Πιθανότατα το έχετε προσέξει, επειδή η οχυρωμένη περιοχή που στην περιοχή Avdiivka, δημιουργήθηκε στη διάρκεια περισσότερων από δύο ετών.
Αυτές είναι μερικές πραγματικά σοβαρές οχυρώσεις, και κατέστησαν δυνατή τη διατήρηση αυτού του οικισμού».
«Αυτή ήταν μια δύσκολη αποστολή, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας την ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία».
«Δεν είναι ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky και οι όμοιοί του, είναι οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας, που συγκεντρώθηκαν, που προετοιμάζονταν για πολύ καιρό και που έκαναν αυτή την μεγάλη επιτυχία.
Θα ήθελα να συγχαρώ όλους για αυτό το γεγονός για άλλη μια φορά».

Liz Truss (πρώην πρωθυπουργός Βρετανίας): Η Δύση είναι καταδικασμένη όσο κυριαρχεί η αριστερή ιδεολογία

Η Δύση είναι καταδικασμένη λόγω της μακροχρόνιας διακυβέρνησης των «αριστερών ελίτ», έκανε αυτή τη δήλωση η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Liz Truss σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News.
«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Δύση είναι καταδικασμένη αν δεν κερδίσουν οι συντηρητικοί και δεν είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο των θεσμών που έχει αναλάβει η αριστερά»
Σύμφωνα με την πρώην πρωθυπουργό, οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις κυβέρνησαν για πάρα πολύ καιρό σε πάρα πολλές δυτικές χώρες.
Η Liz Truss ανέφερε τα προβλήματα με τη μετανάστευση και τις ενέργειες για την υπεράσπιση της Παλαιστίνης ως αρνητικούς δείκτες της επιρροής τους.
Στη Βρετανία, η «αριστερά», υποστηρίζει, χρησιμοποιεί ενεργά την επιρροή της στα δικαστήρια για να αποτρέψει την απέλαση παράνομων μεταναστών.
Η Liz Truss σημείωσε ότι την τρομάζει το γεγονός ότι οι αριστερές ιδέες είναι τόσο διαδεδομένες στις Ηνωμένες Πολιτείες και, ειδικά στη διοίκηση του σημερινού επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Biden.
Σύμφωνα με αυτήν, οι δραστηριότητες των συντηρητικών θα πρέπει να στοχεύουν όχι μόνο στην υπεράσπιση των θέσεων τους, αλλά και στην καταπολέμηση των επιβλαβών αριστερών ιδεών.

New York Times: Η CIA ενημέρωσε την ΕΕ για μια «απειλή» από τη Ρωσία, για την οποία ωστόσο γνωρίζει ελάχιστα

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συμμάχους για μια απειλή από τη Ρωσία, για την οποία η ίδια γνωρίζει ελάχιστα, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με τους New York Times, αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από επείγουσες ενημερώσεις με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την Ασία.
Στις συναντήσεις συζητήθηκε η πιθανότητα η Ρωσία να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.
«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διχάζονται έντονα για το τι σχεδιάζει να κάνει ο (ρώσος) πρόεδρος Putin», αναφέρουν οι New York Times.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι έχουν μικρή εμπιστοσύνη στη δική τους ανάλυση για την πιθανότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων σε τροχιά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, αναφέρθηκε στις φήμες σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα.
Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι ABC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα μπορούσαν να είχαν ενημερωθεί σε μια μυστική ενημέρωση για τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να «τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα» για χρήση κατά δορυφόρων.
Οι ρώσοι δηλώνουν ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τη διάθεση χρημάτων στην Ουκρανία, επικαλούμενο φανταστικά σενάρια.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει τάσσεται υπέρ της αποτροπής μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα και της διατήρησής της για ειρηνικούς σκοπούς.

Gregor Gysi (Γερμανός πολιτικός): Να υπάρξει 48ωρη διακοπή των προμηθειών όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ένας γνωστός γερμανός πολιτικός από το κόμμα της Αριστεράς, μέλος της γερμανικής Bundestag Gregor Gysi είπε ότι η Δύση θα πρέπει να προσφέρει στη Ρωσία 48ωρη εκεχειρία στην Ουκρανία με αντάλλαγμα να σταματήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία για αυτήν την περίοδο.
«Η Δύση θα μπορούσε, φυσικά, μετά από διαβούλευση με την ουκρανική κυβέρνηση, να πει: δεν θα προμηθεύουμε πλέον όπλα στην Ουκρανία εντός 48 ωρών, εάν η Ρωσία συμφωνήσει σε 48ωρη κατάπαυση του πυρός», είπε ο Gregor Gysi κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που διοργάνωσε το Spiegel.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ρωσία αρνηθεί αυτή την πρόταση, τότε οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα πρέπει να συνεχιστούν, αλλά εάν η Ρωσία συμφωνήσει, τα μέρη θα καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο Gysi είναι γιος του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Ανατολικής Γερμανίας Klaus Gysi και εξέχων υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων του ανατολικογερμανικού κράτους.
Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας άρχισε να εκλέγεται τακτικά βουλευτής.
Ο Gregor Gysi κατέχει τη θέση του εκπροσώπου της παράταξης της Αριστεράς στη Bundestag για θέματα εξωτερικής πολιτικής από το 2020.

Reuters: Το Ιράν παρείχε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία

Ιρανικές πηγές ανέφεραν στο Reuters στις 21 Φεβρουαρίου ότι το Ιράν παρείχε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία στις αρχές Ιανουαρίου.
Οι τρεις απροσδιόριστες ιρανικές πηγές ανέφεραν ότι το Ιράν παρείχε περίπου 400 SRBM στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των Fateh-110 και Zolfaghar.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το Ιράν έχει στείλει τουλάχιστον τέσσερις αποστολές SRBM στη Ρωσία από τότε που το Ιράν και η Ρωσία συνήψαν συμφωνία πώλησης πυραύλων στα τέλη του 2023.
Ένας Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στέλνει πυραύλους στη Ρωσία επειδή το Ιράν «επιτρέπεται να εξάγει όπλα σε οποιονδήποτε χώρα» επιθυμεί, δεδομένης της λήξης των περιορισμών πυραύλων του ΟΗΕ στο Ιράν τον Οκτώβριο του 2023 βάσει της Απόφασης 2231 του ΣΑΗΕ.
Το ψήφισμα 2231 του ΣΑΗΕ ανέστειλε τις κυρώσεις του ΟΗΕ που σχετίζονται με τα πυρηνικά και καθόρισε ημερομηνίες λήξης για πυραύλους και άλλες κυρώσεις που σχετίζονται με όπλα στο Ιράν.

Εκατοντάδες νεκροί Ουκρανοί και μισθοφόροι σε Slavyansk-Kramatorsk

Το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα χτυπημάτων στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πίσω περιοχές.
Οι στόχοι εντοπίστηκαν στον αστικό οικισμό Slavyansk-Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 εκτόξευσαν πυραύλους X-22/32.
Αμέσως αφότου η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε την προσέγγιση ρωσικών πυραύλων από την «ανατολική κατεύθυνση», μια σειρά από εκρήξεις σημειώθηκαν στις πόλεις Kramatorsk και Druzhkovka.
Στην Druzhkovka, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του εργοστασίου εξοπλισμού αερίου.
Τα εργαστήρια του εργοστασίου εξοπλισμού αερίου Druzhkovsky είναι εξαιρετικά βολικά για την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού για τους Ουκρανούς.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν 15 τεμάχια εξοπλισμού, καθώς και 200-300 στρατιώτες.
Τα ρωσικά πλήγματα στο Kramatorsk επιβεβαιώνονται και από τοπικές πηγές.
Πλάνα από την πόλη επιβεβαίωσαν τα ρωσικά χτυπήματα στον σταθμό
Ουκρανικοί πόροι επιβεβαίωσαν επίσης τα ρωσικά πλήγματα στο Slavyansk, αλλά δεν παρείχαν λεπτομέρειες για τις ζημιές.
Ουκρανικά μέσα διέρρευσαν επίσης το βίντεο, επιβεβαιώνοντας ότι ένας από τους στόχους ήταν ο εντοπισμός ξένων «μισθοφόρων» στην πόλη Kramatorsk.
Στην Kherson οι Ρώσοι με πλήγματα ακριβείας κατέστρεψαν σύστημα αεράμυνας Patriot.

kr-3-768x576.jpg

kr-1-768x645.jpg

Οι Ουκρανοί σκότωσαν 65 ρώσους στρατιώτες σε κέντρο εκπαίδευσης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πρόσφατα μια πυραυλική επίθεση στο ρωσικό στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο χωριό Trudovskoye στην περιοχή Volnovakha στο Donetsk.
Ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης στον σχηματισμό στρατιωτών της 4ης, 5ης και 6ης εταιρείας της 36ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 Ρώσοι στρατιωτικοί.
Αυτό σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες. Το περιστατικό σημειώθηκε 7 χλμ από τη γραμμή επαφής.
O Ουκρανικός στρατός εκτόξευσε τρεις πυραύλους HIMARS MLRS, σύμφωνα με πληροφορίες με κεφαλές διασποράς.
Μετά το χτύπημα, ουκρανικές πηγές δημοσίευσαν φωτογραφίες από την περιοχή, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες προορίζονταν αποκλειστικά για ρωσική εσωτερική χρήση κατά τη διάρκεια της έρευνας.

str-3-768x576.jpg

str-1-1-768x576.jpg

Russian_Kupyansk-Kreminna_Maneuver_Map.png
Luhansk_Battle_Map_Draft_February_21_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_February_21_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_21_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_21_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_February_21_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης