Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος χάκερ Alexey Stroganov επικηρύχθηκε από τις ΗΠΑ - Κατηγορείται για οικονομικές απάτες ύψους 35 εκ. δολαρίων

Ο Ρώσος χάκερ Alexey Stroganov επικηρύχθηκε από τις ΗΠΑ - Κατηγορείται για οικονομικές απάτες ύψους 35 εκ. δολαρίων
Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο 51χρονος χάκερ και οι συνεργοί του συνέλεξαν δεδομένα που συδνέονται με εκατοντάδες εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς
Ο Ρώσος χάκερ Alexey Stroganov επικυρήχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για διάπραξη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο Stroganov, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2017, «φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματική συνωμοσία για να παραβιάσει τα δίκτυα υπολογιστών τόσο ατόμων όσο και εταιρειών και να έκλεψε, μεταξύ άλλων, αριθμούς χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία».
Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο 51χρονος Stroganov και οι συνεργοί του συνέλεξαν δεδομένα που συνδέονται με εκατοντάδες εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όπως δηλώνει η αρμόδια εισαγγελία, ο Ρώσος φέρεται να επέβλεπε ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλητών δεδομένων.
Συνολικά, οι δραστηριότητες του ομίλου, τον οποίο διηύθυνε προκάλεσαν ζημιές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ρώσος hacker κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης, ενώ αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος, τρεις για κατηγορίες τραπεζικής απάτης και άλλες τρεις για κλοπή ταυτότητας.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, η απάτη μέσω εμβάσματος τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών, η τραπεζική απάτη τιμωρείται με φυλάκιση έως και 30 ετών και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων και, τέλος, η κλοπή ταυτότητας τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης