Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασφυκτικές πιέσεις στον Γερμανό καγκελάριο να στείλει πυραύλους cruise Taurus στην Ουκρανία

Ασφυκτικές πιέσεις στον Γερμανό καγκελάριο να στείλει πυραύλους cruise Taurus στην Ουκρανία
Ψήφισμα του Γερμανικού Κοινοβουλίου εντείνει τις πιέσεις στον Olaf Scholz
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος της Bundestag που ζητά να παρασχεθούν στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς αλλά δεν έχει αλλάξει τη θέση του σχετικά με τη μεταφορά όπλων όπως οι πύραυλοι cruise Taurus στο Κίεβο.
«Όσον αφορά στην προμήθεια του ειδικού συστήματος μάχης, ο καγκελάριος εμμένει στη θέση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τους πυραύλους Taurus.
Νωρίτερα, ο συνασπισμός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του Φιλελεύθερου Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) υπέβαλε ψήφισμα στη Γερμανική Βουλή, το οποίο λέει ότι η μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία περιλαμβάνει «την παροχή πρόσθετων απαραίτητων οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικών» προκειμένου να μπορέσει η Ουκρανία να πραγματοποιήσει «στοχευμένες επιθέσεις σε στρατηγικά σημαντικούς στόχους βαθιά πίσω από τις γραμμές» των ρωσικών δυνάμεων.
Οι δυνατότητες που αναφέρονται στο ψήφισμα δεν αναφέρουν ονομαστικά τους πυραύλους cruise Taurus, αλλά οι τοπικοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που αμφισβητούνται.
Το ψήφισμα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον Scholz να παραδώσει πυραύλους Taurus στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης