Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Boeing απέλυσε τον Ed Clark, επικεφαλής του προγράμματος των 737 Max

ΗΠΑ: Η Boeing απέλυσε τον Ed Clark, επικεφαλής του προγράμματος των 737 Max
Ο Ed Clark, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος 737 Max, θα αποχωρήσει αμέσως από την Boeing, σύμφωνα με σημείωμα του CEO Stan Deal
Η Boeing απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος αεροσκαφών 737 Max σήμερα 21/2, προμηνύοντας αλλαγές στην ηγεσία της, στον απόηχο του τρομακτικού περιστατικού αποκόλλησης πόρτας από αεροσκάφος της Alaska Airlines τον Ιανουάριο.
Ο Ed Clark, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος 737 Max, θα αποχωρήσει άμεσα από την Boeing, σύμφωνα με σημείωμα του CEO Stan Deal.
Ο Deal είπε ότι οι αλλαγές ηγεσίας είναι ενδεικτικές της «ενισχυμένης εστίασης της εταιρείας στη διασφάλιση ότι κάθε αεροπλάνο που παραδίδουμε πληροί ή υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας. Οι πελάτες μας απαιτούν και αξίζουν τίποτα λιγότερο».
Το περιστατικό της Alaska Airlines οδήγησε σε έκτακτη προσάραξη του αεροσκάφους 737 Max 9 με εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας και σε έναν έλεγχο που αποκάλυψε πολλά προβλήματα στη διαδικασία κατασκευής.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αναθεωρήσει πλήρως τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου, ειδικά στο εργοστάσιο Renton της Washington, όπου κατασκευάζονται τα αεροσκάφη 737 Max.
Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν χαλαρά και ελαττωματικά μπουλόνια σε πολλά αεροσκάφη 737 Max 9, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών βυσμάτων της πόρτας, δηλαδή στο τμήμα που προκάλεσε το περιστατικό της Alaska Airlines.
Κανείς δεν τραυματίστηκε σε αυτή την υπόθεση, αλλά προκάλεσε αντιδράσεις στο κοινό και έπληξε ανεπανόρθωτα την τιμή της μετοχής της.
Επισημαίνεται ότι η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περίπου 12,5% έκτοτε.
Οι πτήσεις με αεροσκάφη 737 Max 9 επανεκκίνησαν για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου μήνα, μετά από εντατικές επιθεωρήσεις.
Ο απερχόμενος επικεφαλής Clark ανέλαβε το πρόγραμμα 737 Max το 2021 μετά από δύο ατυχήματα που προκλήθηκαν από ένα ελαττωματικό σύστημα αυτόματου πιλότου.
Το αεροσκάφος ήταν καθηλωμένο για σχεδόν δύο χρόνια λόγω των συντριβών, οι οποίες είχαν κοστίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
«Ο Ed αποχωρεί με τη δική μου και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για τις πολλές σημαντικές συνεισφορές του για σχεδόν 18 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην Boeing», τόνισε σχετικά ο CEO Stan Deal στο σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης