Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο την Ουκρανία αλλά δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο

Γερμανία: Στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο την Ουκρανία αλλά δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι προμήθειες όπλων θα προκαλέσουν μόνο μεγαλύτερη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να υποστηρίξει την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι η Γερμανία δεν θα γίνει αντιμαχόμενη πλευρά, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Steffen Hebestreit.
«Και πάλι, μπορώ να αναφέρω τρεις αρχές: υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο• διασφαλίζουμε ότι ούτε η Γερμανία ούτε το ΝΑΤΟ θα γίνουν αντιμαχόμενο μέρος• και συντονιζόμαστε στενά και στη βάση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε.
Συνολικά, η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής εκταμιεύσει κεφάλαια ή έχει δεσμεύσει μελλοντικές δεσμεύσεις δαπανών ύψους περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία.
Στις 16 Φεβρουαρίου, κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο Βερολίνο, υπεγράφη διμερής συμφωνία για τις υποχρεώσεις ασφαλείας για 10 χρόνια που μπορεί να παραταθεί.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι προμήθειες όπλων θα προκαλέσουν μόνο μεγαλύτερη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης