Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε vertigo οι Ουκρανοί μετά την πτώση της Avdiivka - Καταγγέλλουν τους New York Times για ... διασπορά ρωσικής προπαγάνδας

Σε vertigo οι Ουκρανοί μετά την πτώση της Avdiivka - Καταγγέλλουν τους New York Times για ... διασπορά ρωσικής προπαγάνδας
«Aφήγημα της ρωσικής προπαγάνδας» χαρακτηρίζει άρθρο των NYT o εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων «Tavria», Dmitry Likhovoy
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων «Tavria», Dmitry Likhovoy ισχυρίζεται ότι το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, που κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και αιχμαλωτισμένους στρατιωτικούς κατά την υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Avdiivka, είναι «ένα αφήγημα ρωσικής προπαγάνδας».
«Μας εξέπληξε δυσάρεστα, για να το θέσω ήπια, αυτό το δημοσίευμα επειδή δώσαμε τον σχολιασμό μας για αυτό το θέμα, ο οποίος ήταν δικαιολογημένος. Και φαινόταν ότι όλα έπρεπε λογικά να μπουν στη θέση τους. Αλλά, δυστυχώς, δεν ξέρω αν οι συντάκτες του The New York Times διέδωσαν συνειδητά τη ρωσική προπαγανδιστική αφήγηση χωρίς καμία δικαιολογία», τόνισε στο κανάλι Rada TV, σχολιάζοντας το σχετικό άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.
«Οι πηγές που αναφέρουν είναι απολύτως αστήριχτες, δεδομένου δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και αυτό δεν είναι γεγονός», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, ο Likhovoy παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της υποχώρησης από την Avdeevka, αλλά δήλωσε ότι υποτίθεται ότι ήταν λιγότεροι από αυτούς που ανέφεραν οι NYT.
Νωρίτερα, μια αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη δυτικούς αξιωματούχους και τον ουκρανικό στρατό, μετέδιδε ότι ως αποτέλεσμα των μαχών στην Avdiivka, «εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να είχαν αιχμαλωτιστεί», κάτι που αποτελεί «καταστροφική απώλεια» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, το ηθικό των Ουκρανών πέφτει κατακόρυφα μετά από αποτυχίες στο μέτωπο και τις αλλαγές στην ηγεσία της στρατιωτικής ηγεσίας.
Η απώλεια της Avdiivka μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη καμπή ιστορικών διαστάσεων για την πορεία του ουκρανικού κράτους, επισημάινουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης