Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Όλεθρος, χάος και βαριές απώλειες κατά την άτακτη φυγή των Ουκρανών από την Avdiivka

Washington Post: Όλεθρος, χάος και βαριές απώλειες κατά την άτακτη φυγή των Ουκρανών από την Avdiivka
Σύμφωνα με το αμερικανικό έντυπο, που επικαλείται αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν «χαοτική και κακώς σχεδιασμένη»
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την χαοτική υποχώρηση από την πόλη Avdiivka λόγω της άτακτης και ανοργάνωτης υποχώρησης.
Τη σχετική εξέλιξη μετέδωσε η Washington Post, επικαλούμενη πληροφορίες που αντλήθηκαν από τον ίδιο τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με το αμερικανικό έντυπο, η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν «χαοτική και κακώς σχεδιασμένη», γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια της διοίκησης για μια τακτική «υποχώρηση σε πιο πλεονεκτικές θέσεις».
Ο διοικητής μιας εκ των διμοιριών της 53ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε στο δημοσίευμα ότι «η υποχώρηση, ακόμα κι αν ήταν σχεδιασμένη, ήταν πολύ κακώς σχεδιασμένη».
Πρόσθεσε ότι η βιαστική υποχώρηση και η απώλεια του Avdiivka «έσπασαν» ψυχολογικά τον στρατό.
«Για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ», αναφέρει η Washington Post μεταφέροντας τα λόγια του Ουκρανού διοικητή.
Σημείωσε ότι η κατάσταση στις θέσεις όπου είχε αποσυρθεί η διμοιρία του ήταν επίσης «πολύ δύσκολη».
Ένας άλλος στρατιώτης δήλωσε ότι ορισμένες μονάδες έλαβαν εντολή «να καταλάβουν θέσεις που είχαν ήδη εγκαταλειφθεί ή καταστραφεί».
«Η κατάσταση δεν σώθηκε συστηματικά, αλλά με τυχαία μεταφορά μονάδων. Δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν έγκαιρα τις θέσεις που σχηματίστηκαν γύρω από την Avdiivka», είπε.
Επιπροσθέτως, ο στρατιωτικός επεσήμανε ότι πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες είχαν κουραστεί να βρίσκονται στο μέτωπο για δύο χρόνια χωρίς εναλλαγή και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους «χωρίς προηγούμενο συντονισμό», εν μέσω σωματικής και ψυχικής εξάντλησης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη μεταφορά της Avdiivka στον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Η Avdiivka βρίσκεται δυτικά της Yasinovataya, από όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έπλητταν με βομβαρδισμούς το Donetsk και το Makeevka.
Όπως δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατεύματα της ομάδας Κέντρου συνεχίζουν τώρα τις επιθετικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

WP.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης