Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το 13ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων η ΕΕ στοχεύει για πρώτη φορά εταιρείες από Ινδία – Τουρκία

Με το 13ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων η ΕΕ στοχεύει για πρώτη φορά εταιρείες από Ινδία – Τουρκία
Εμπορικοί περιορισμοί για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν επίσης σε ινδικές και τουρκικές εταιρείες που φέρεται να βοηθούν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσίας
Το 13ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας στοχεύει εταιρείες από την Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία, αναφέρει το Euractiv επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Οι νέοι περιορισμοί ισχύουν για τρεις εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας.
Η ΕΕ απαγορεύει στις επιχειρήσεις της οποιεσδήποτε επαφές με αυτές τις εταιρείες που κατηγορούνται για «εμπλοκή στην παροχή ευαίσθητης στρατιωτικής τεχνολογίας στη Ρωσία» που φέρεται ότι «κατέληγε στο ουκρανικό πεδίο μάχης».
Εμπορικοί περιορισμοί για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν επίσης σε ινδικές και τουρκικές εταιρείες που φέρεται να βοηθούν το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσίας «να αποκτήσει πρόσβαση σε απαγορευμένα εξαρτήματα και τεχνολογίες».
Ως μέρος του νέου πακέτου, η ΕΕ επέβαλε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση βίζας στον υπουργό Άμυνας της Βόρειας Κορέας, Kang Sun Nam, για φερόμενη προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Μόσχα.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov χαρακτήρισε φήμες τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι η Πιονγκγιάνγκ παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το Euractiv, το 13ο πακέτο προβλέπει επίσης προμήθεια τεχνολογιών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως τσιπ, μηχανές και ρουλεμάν που χρησιμοποιούνται από την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διαδικασία για την επίσημη έγκριση αυτών των κυρώσεων στο Συμβούλιο της ΕΕ θα ολοκληρωθεί έως τις 24 Φεβρουαρίου, μετά την οποία η ΕΕ θα αρχίσει αμέσως να εργάζεται για το 14ο πακέτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης