Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία σάρωσε την Ουκρανία με 24 βαλλιστικούς πυραύλους που πήρε από τη Βόρεια Κορέα - Χτυπήθηκε και το Κίεβο

Η Ρωσία σάρωσε την Ουκρανία με 24 βαλλιστικούς πυραύλους που πήρε από τη Βόρεια Κορέα  - Χτυπήθηκε και το Κίεβο
Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν είναι η Zaporizhia, το Κίεβο, το Kharkiv και πολλαπλά σημεία στο Kirovohrad, την Poltava, το Donetsk , και τις περιοχές του Dnipropetrovsk
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους που της προμήθευσε η Βόρεια Κορέα σε πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 7 Φεβρουαρίου 2024.
Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν είναι η Zaporizhia, το Κίεβο, το Kharkiv και πολλαπλά σημεία στο Kirovohrad, την Poltava, το Donetsk , και τις περιοχές του Dnipropetrovsk.
Ουκρανικές εκθέσεις αναφέρουν ότι οι κεφαλές τους ζύγιζαν έως και 1000 κιλά, περίπου δύο φορές πιο βαριές από αυτές που αναπτύχθηκαν από τα ρωσικά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M.
Οι αναφορές του Λευκού Οίκου στις 4 Ιανουαρίου σημείωναν ότι βορειοκορεατικοί πύραυλοι με βεληνεκές 900 χιλιομέτρων αναπτύχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός που έδειξε ότι η κλάση που αναπτύχθηκε ήταν ο KN-23B.
Από τα μέσα του 2022 εικαζόταν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιδιώξει να αποκτήσει αυτό το κορεατικό πλεονέκτημα για τις δικές της δυνάμεις, με τις προδιαγραφές του να είναι οι πιο εντυπωσιακές από οποιαδήποτε κατηγορία τακτικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύσσονται οπουδήποτε στο ΝΑΤΟ ή τη Ρωσία.

kn.jpg

Βεληνεκές 900 χλμ - Κεφαλή έως 2.500 κιλά

Ο KN-23B έχει εκτιμώμενο βεληνεκές πάνω από 900 χιλιόμετρα με αναφορές για το βάρος της κεφαλής του να ποικίλλει από 1000 έως 2500 κιλά.
Ο KN-23B πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Μαρτίου 2021 υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών.
Ο μικρότερος πύραυλος KN-23 που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια πριν, ο οποίος αν και μικρότερος είναι ακόμα σημαντικά μεγαλύτερος και μεγαλύτερης εμβέλειας από τους αντίστοιχους ρωσικής κατασκευής, εικάζεται επίσης ότι είχε αναπτυχθεί στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Η απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και διαφόρων όπλων πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει από τις μεγαλύτερες παραγωγικές ικανότητες στον κόσμο, παρέχει στη Ρωσία ένα βασικό μέσο για να επεκτείνει την ικανότητά της να εκτοξεύει πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους.
Αυτό συμπληρώνει τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε με την επέκταση της δικής της παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα.
Ο οπλισμός της Ρωσίας παρείχε στην Πιονγκγιάνγκ ένα μέσο τόσο για να κερδίσει σημαντικά έσοδα από τις εξαγωγές όπλων όσο και για να υπονομεύσει τα συμφέροντα των αντιπάλων της στον δυτικό κόσμο με τον οποίο βρισκόταν σε κατάσταση σύγκρουσης για δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης