Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Άμεση εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη με το δόγμα Ramstein

Ρωσία: Άμεση εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία -  Μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη με το δόγμα Ramstein
Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή ως προς τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, σημειώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Τα σχέδια τoυ NATO να συντονίσει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο δείχνουν την άμεση εμπλοκή της Bορειοατλαντικής Συμμαχίας στη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολιάζοντας την κρίση στην Ουκρανία.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε κάτι αξιοσημείωτο. Κατέστησε σαφές ότι τώρα όχι μόνο θα εξεταστούν τα θέματα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο στο πλαίσιο του Ramstein, αλλά και στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανία», είπε η Zakharova.
«Με άλλα λόγια, εν μέσω προβλημάτων με τον εφοδιασμό της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμαχία είναι στην πραγματικότητα αποφασισμένη να αναλάβει το ρόλο του συντονισμού των προμηθειών όπλων στο καθεστώς Ζelensky. Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ είναι πολύ ανοιχτό ως προς την άμεση εμπλοκή του στη σύγκρουση», σημείωσε.
Η Zakharova επεσήμανε ότι στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 19η συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ramstein.
«Μετά τα αποτελέσματά του, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov ενημέρωσε για την έναρξη ενός συνασπισμού για την αεροπορική άμυνα με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον οποίο έχουν προσχωρήσει 15 χώρες. 20 χώρες έχουν ενταχθεί στον συνασπισμό για την εκκαθάριση ναρκών, συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης