Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνοί αγρότες καλούν τον Putin να... βάλει σε τάξη την Ουκρανία - Οργή στο Κίεβο

Πολωνοί αγρότες καλούν τον Putin να... βάλει σε τάξη την Ουκρανία - Οργή στο Κίεβο
Η εικόνα του πανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από Ουκρανούς χρήστες
Σχετικά Άρθρα
Πανό σε μια διαδήλωση αγροτών που καλούσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να βάλει "τάξη" στην Ουκρανία, ερευνά η πολωνική αστυνομία, το οποίο προκάλεσε οργή στο Κίεβο, αναφέρει το AFP.
Οι αγρότες στην Πολωνία διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο, όπως λένε, ανταγωνισμό από τις φθηνότερες εισαγωγές από τον ανατολικό γείτονά τους, ένα ζήτημα που έχει ήδη θολώσει τις σχέσεις μεταξύ της Βαρσοβίας και του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων την Τρίτη, αγρότες στο Gorzyczki, στη νότια Πολωνία, ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε "Putin, βάλε σε τάξη την Ουκρανία, τις Βρυξέλλες και την κυβέρνησή μας" κατά μήκος μιας σοβιετικής σημαίας που ήταν στερεωμένη σε ένα τρακτέρ.

Οργή στην Ουκρανία

Η εικόνα του πανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από Ουκρανούς χρήστες.
"Το πανό και η σημαία κατασχέθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας", δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
"Το άτομο που οδηγούσε το όχημα αναγνωρίστηκε.
Οι ποινικές έρευνες συνεχίζονται", πρόσθεσε.
Οι αξιωματικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα για προώθηση φασιστικού ή ολοκληρωτικού καθεστώτος και υποκίνηση μίσους, πρόσθεσε η ίδια - αδίκημα που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών.
Σε πρόσφατες διαμαρτυρίες, Πολωνοί αγρότες έχουν αποκλείσει δρόμους προς τα σύνορα και έχουν πετάξει ουκρανικά σιτηρά από φορτηγά και φορτηγά αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης