Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο Lavrov ο Trump και η ελίτ των ΗΠΑ - «Δεν εχουμε αυταπάτες για αλλαγή πολιτικής»

Στο στόχαστρο Lavrov ο Trump και η ελίτ των ΗΠΑ - «Δεν εχουμε αυταπάτες για αλλαγή πολιτικής»
Οι εκπρόσωποι της άρχουσας ελίτ των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, αντιλαμβάνονται σταθερά τη Ρωσία ως αντίπαλο και απειλή, διαμήνυσε ο Lavrov
Στο στόχαστρο του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov μπήκε η ελίτ των ΗΠΑ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος είναι φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και θα αντιμετωπίσει τον Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Οι εκπρόσωποι της άρχουσας ελίτ των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, αντιλαμβάνονται σταθερά τη Ρωσία ως αντίπαλο και απειλή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα O Globo της Βραζιλίας.
«Η Ρωσία αντιμετωπίζεται από την άρχουσα ελίτ των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, ως αντίπαλος και απειλή.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του στον Λευκό Οίκο, ο προηγούμενος πρόεδρος δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ", σημείωσε ο Lavrov, αναφερόμενος στη θητεία του Trump, όπως μεταδίδει το TASS.

«Δεν έχουμε αυταπάτες» 

«Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε να αλλάξει η πορεία της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ στο ορατό μέλλον.
Τούτου λεχθέντος, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ηγέτη στον οποίο ο αμερικανικός λαός εμπιστεύεται», πρόσθεσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
«Δεν είναι ο ίδιος ο πολιτικός ηγέτης αλλά η πολιτική που ασκεί έναντι της Ρωσίας που είναι σημαντική για εμάς», τόνισε ο Lavrov. 
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin το είπε αυτό πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης