Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικό λουκέτο για το εργοστάσιο όπλων της Remington στη Νέα Υόρκη - Μεταφέρεται στη Τζόρτζια μετά από 200 χρόνια

Ιστορικό λουκέτο για το εργοστάσιο όπλων της Remington στη Νέα Υόρκη - Μεταφέρεται στη Τζόρτζια μετά από 200 χρόνια
Οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται περίπου 230 μίλια βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, προετοιμάζονται για την επίσημη μετακόμιση του κατασκευαστή όπλων
Το εργοστάσιο όπλων Remington που βρίσκεται στην κοιλάδα Mohawk της Νέας Υόρκης είναι έτοιμο να κλείσει τις πόρτες του και να μετακομίσει στη Τζόρτζια μετά από περισσότερα από 200 χρόνια στο Empire State.
"Διακόσια οκτώ χρόνια ιστορίας. Σβήστηκαν", είπε ο δήμαρχος του Ilion της Νέας Υόρκης, John P. Stephens στους New York Times.
"Το Ilion είναι το Remington. Το Remington είναι το Ilion."
Η Remington είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής όπλων της χώρας και είπε σε αξιωματούχους του συνδικάτου στα τέλη του περασμένου έτους ότι οι επικεφαλής της εταιρείας στη RemArms, της Remington Arms, πήραν την απόφαση να τερματίσουν την κατασκευή της στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο.
Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Ilion θα μεταφερθούν στη Τζόρτζια, όπου οι ιθύνοντες της εταιρείας λένε ότι η βιομηχανία πυροβόλων όπλων υποστηρίζεται και καλωσορίζεται.
Οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται περίπου 230 μίλια βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, προετοιμάζονται για την επίσημη μετακόμιση του κατασκευαστή, κάτι που ορισμένοι λένε ότι θα πάρει μέρος της ταυτότητας της πόλης μαζί του.
«Όταν φύγει η Remington, δεν θα είναι σαν να φεύγει μια εγκατάσταση, θα είναι σαν να έχει φύγει μέρος της οικογένειάς σου», είπε στο Associated Press ο Jim Conover, ένας συνταξιούχος υπάλληλος της Remington που ξεκίνησε την καριέρα του εκεί το 1964.
Ένας χειριστής κλιβάνου και τεχνικός στο εργοστάσιο, ο Frank "Rusty" Brown, είπε στο κατάστημα ότι γενιές της οικογένειάς του εργάζονταν στην εγκατάσταση και σημείωσε ότι αυτός και η σύζυγός του θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Χάνει την ψυχή της η πόλη

Το κλείσιμο του εργοστασίου στη Νέα Υόρκη θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 300 άτομα να χάσουν τις δουλειές τους σε μια πόλη περίπου 7.600 κατοίκων.
Ο δήμαρχος Ilion είπε στην Daily Mail ότι το χωριό αναμένεται να χάσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε έσοδα λόγω της μετακόμισης, εκτός από το ότι άλλες τοπικές επιχειρήσεις δέχονται οικονομικό πλήγμα.
''Είναι σαν η πόλη να χάνει την ψυχή της.
Είναι σχεδόν σαν να χάνεις ένα μέλος της οικογένειας.
Αυτό είναι το πράγμα με το οποίο παλεύουν οι άνθρωποι, η νοσταλγία, η ιστορία. Νιώθουμε σαν να χάνουμε την ταυτότητα της πόλης», είπε ο Stephens.
"Έχω μιλήσει με μερικές επιχειρήσεις, αυτό είναι το μέρος που θα βλάψει οικονομικά.
Η εταιρεία, η οποία πουλήθηκε το 1993, ξανά το 2007 και ξανά το 2020, ταλανίστηκε από οικονομικά δεινά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης πτώχευσης το 2018 και το 2020.
Το 2022, η εταιρεία πλήρωσε 73 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας αγωγής που προήλθε από μαζικό πυροβολισμό στο Sandy Hook το 2012.

Η πτώχευση της Remington

Η βουλευτής των ΗΠΑ Elise Stefanik και ο πολιτειακός γερουσιαστής Mark Walczyk είχαν κατηγορήσει τους περιοριστικούς νόμους περί όπλων της Νέας Υόρκης για την απόφαση της Remington.
Ο Walczyk κατηγόρησε τον νόμο περί ευθύνης της βιομηχανίας όπλων της Νέας Υόρκης για την έξωση της εταιρείας.
Ο νόμος, ο οποίος υπεγράφη από τον πρώην κυβερνήτη Andrew Cuomo το 2021, επιτρέπει στους κατασκευαστές όπλων να μηνύονται εάν «εν γνώσει τους ή απερίσκεπτα δημιουργούν, διατηρούν ή συμβάλλουν» στη βία.
Η Remington δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής όπλων που κλείνει τις πόρτες της στα βορειοανατολικά για τις πολιτείες κάτω από το νότο.
Η Smith & Wesson μετακόμισε από το Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης πέρυσι, όπου βρισκόταν η εταιρεία από το 1852, στο Τενεσί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης