Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμοι οι 12 πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι στα F-16 τον Αύγουστο του 2024

Έτοιμοι οι 12 πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι στα F-16 τον Αύγουστο του 2024
Δεν υπάρχουν πόροι για την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και άλλων Ουκρανών πιλότων
Τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους στα F-16 οι πρώτοι 12 Ουκρανοί πιλότοι που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το CNN, οι τέσσερις πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι, οι οποίοι άρχισαν την εκπαίδευση τους στα μέσα Οκτωβρίου στην 162 Πτέρυγα Μάχης στο Tucson της Αριζόνα, θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους έως το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όπως ανακοίνωσε η Erin Hannigan, η εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, η δεύτερη ομάδα των 4 Ουκρανών πιλότων άρχισε την εκπαίδευση της τον Ιανουάριο ενώ η τρίτη ομάδα παρακολουθεί μαθήματα γλωσσικής εκπαίδευσης που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του μαχητικού.
Σύμφωνα με την Hannigan, όλοι οι Ουκρανοί πιλότοι αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους κάπου μεταξύ του ερχόμενου Μαΐου και Αυγούστου, αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από την πορεία του προγράμματος.
Όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν αμερικανικά κεφάλαια για την εκπαίδευση και άλλων Ουκρανών πιλότων, κάτι που για να συμβεί, θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση.
Σημειώνεται πως Δανία, Ολλανδία και Νορβηγία έχουν υποσχεθεί πως θα παράσχουν Ουκρανία μαχητικά F-16 μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης